måndag 22 juni 2015

Knepet att hålla vikten...

Jag har knepet på hur man håller vikten och till och med går ner över en storhelg! Jag lyckades nämligen gå ner 4 hekto trots midsommar!!! Yes!!!

Knepet är promenader! På längden och tvären. Vi har gått minst två promenader per dag sedan i torsdags och någon liten till ibland. Det har blivit någon mil om dagen alltså. Promenader slimmar dessutom kroppen och det känns direkt på kläderna, vilket är himla bra för självförtroendet och motivationen.

Ett annat knep är att tänka på sej själv, gå emot strömmen och vara lite egoistisk. När resten av sällskapet vill äta "dageneftermat" eller "unna" sej, får man stå på sej och fixa sin egen sallad eller vad det nu kan vara som känns som ett bättre alternativ. Visst kan det bli sura miner, men det mesta handlar om oförståelse och är faktiskt inget att bry sej om. Rätt vad det är så blir de andra nyfikna och vill smaka.

Vi har delat hus med mina föräldrar och mina söner sedan i onsdagskväll och vi har fixat vår mat medan de fixat sin. Självklart har vi stämt av med varandra för att på nåt sätt kunna mötas på mitten. Men eftersom vi inte vill äta sill och potatis mer än en dag så har de fått äta sin sill medan vi ätit sallad. På midsommarafton åt vi samma mat, buffé både till lunch och middag - men promenader blev det förstås, en på förmiddagen och en på kvällen. Å självklart har vi erbjudit alla som vill att följa med oss ut. Hunden är den ende som nappat på erbjudandet...

Men med det här tänket gick både Martin och jag ner i vikt och faktiskt även hunden. Pälsbollen blev tom veckans Biggest loser :-)

Så mitt tipps till er är att ta en jädra massa promenader oavsett om ni är hemma eller bortresta och att vara lite ego och inte bry er så mycket över vad andra tycker och tänker. Det kommer löna sej på vågen och mäkras på er hälsa! Och ni kanske tom motiverar någon annan att ta tag i sin vikt när de ser hur bra ni mår, man vet ju aldrig.

Nu tuffar vi vidare mot nästa vägning som blir på söndag. På måndag är vi nämligen på en båt igen på Ålandshav. Vägning på tisdagen är alltså helt uteslutet  :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: