torsdag 2 april 2015

Min påskutmaning till er som vill :-)

Nu har påsken börjat, iaf min. Å precis som jag sagt innan så kommer min påsk att gå ut på bra mat och träning. Nu kom det ett litet hinder i form av snö i vägen, men det ska inte stoppa mej!

Idag är det Skärtorsdag och kl 10 stod jag på Curves och gjorde mina varv. Det var himla skönt att dra igenom kroppen, men i slutet högg det till i knät. Hmmm, det gillar vi inte!!! Nu känns det ok, men man blir ju lite fundersam. Jaja, dagens första pass är gjort och snart får jag sushi som belöning.

Mitt mål för de här dagarna är att ta minst 7000 steg, gärna 10 000, så att godisbitarna som eventuellt slinker ner gör det utan att fastna. Min utmaning till er alla som känner att de vill och behöver är alltså att bestämma ett antal steg som ni ska klara av och kanske till och med komma över det ni satt som mål. Sätt alltså inte målet för högt! Det är roligare att lyckas än att misslyckas  :-)

Eftersom vädret inte lockar till utomhusvistelse, blir det därför en tur på löpbandet inne i eftermiddag eller ikväll framför tv´n. I morrn hoppas jag att vi kan ta en lång promenad tillsammans och på så sätt klara av stegen, annars blir det även då en tur på bandet. Fredgsmaten blir sallad till lunch och Risotto till middag.

På lördag är Curves öppet igen, så då blir det nog en tur dit på förmiddagen och sen en promenad med Martin eller en tur på löpbandet. Det är ju den stora godisdagen, men jag tror inte att det blir något här hemma. Kanske något lite bara. Till lunch blir det som vanligt sallad och till middag världens godaste moussaka som yngste sonen också kommer och äter. Han får ett påskägg, men han äter inte ens godis...

Å söndagen ser ut som fredagen: gemensam promenad om värdet tillåter och sen en tur på bandet. Då ska vi äta lunch hos Martins föräldrar, så där blir det nog en viss liten utsvävning. Men efter alla dess år med Viktväktarna så vet de att vi är lite kinkiga med maten och petar bort en hel del. Men vi vet också att det kommer fram tre efterätter och flera godisskålar. De här skålarna ställs alltid framför Martin och jag skjuter alltid undan dem... Det har han nämligen bett mej om. För så kan man också göra! Vet man att man har svårt att låta bli godis eller vad det nu kan vara, så kan man be om hjälp!

Måndagen, sista lediga dagen den här påsken... ja, den ser ut som fredagen. Först är det vägning, det SKA vara minus!!! En lång promenad med hunden och sen en tur på bandet. Till lunch blir det den vanliga salladen och till middag torr jag att vi kör räkor och avokado. Lite lyx sådär en vardagkväll är aldrig fel.

Här är alltså vårt upplägg. En promenad sitter aldrig fel och brukar faktiskt tas emot med öppna armar även när man är bortbjuden. Det är många som inte kommer sej för att ta en promenad när de har besök och blir tacksamma för att deras gäster föreslår det. Så våga fråga!

Så vad säger ni? Är ni med på min påskutmaning? Jag ska ta minst 7000 steg per dag, gärna 10 000. hur många ska ni ta? Ni redovisar om ni vill här under i en kommentar.

Glas Påsk på er, nu kör vi!!!


8 kommentarer:

 1. Inte med på utmaningen. Jag är både trött och hungrig
  efter att ha läst ditt schema. :)
  Tror jag går och lägger mej igen. Klockan är
  bara halv sju på morron. Gäsp!

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 2. Du är super på att lägga upp scheman!
  Nu är jag en sån där som tar dan som den kommer, men tränar ändå ganska mycket och utan stegräknare, jag noterar tiden.
  Lycka till och Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar jag dan som den kommer så skulle jag inte få nåt gjort och snart se ut som en michelingubbe :-)

   Radera
 3. Jag måste rätta mig efter om jag har förmaksflimmret eller ej och nu har det varit "ej" i flera dagar så jag kan ju titta i boken och tala om vad som har varit, denna vecka.
  Måndag 11631, Tisdag 15251, och igår 14306. Jag försöker att gå så mycket som möjligt, det är det enda som gör att man kan orka med saker, i alla fall för min del. Idag är jag uppe i 13536 och det lär inte bli mera.
  Tänker på ditt knä, håll koll för du ska inte överbelasta det som min mysing gjorde förut, det är lätt hänt.
  Lycka till med gåning och viktminskning.
  GLAD PÅSK.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag med min värk då... Men då är vi ju himla duktiga bägge två :-)
   Knät är under kontroll, tack!

   Radera
 4. Jag ställer upp minst 5000 steg varje dag det kan bli mer men det skall inte bli mindre.
  Igår torsdag hade jag inte räknaren med mig med 1 timmes promenad borde ju räcka tycker jag, Idag blev det 5237, vi får se vad resten av veckan ger. Ha en riktigt skön påsk du o Martin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annelii, kul att du kommenterar!
   Nu kör vi!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: