söndag 15 mars 2015

Härliga vårdagar!

Vi har precis kommit hem efter en härlig långpromenad med hunden. Att gå tillsammans är verkligen att få kvalitetstid tillsammans och en stund då man hinner prata ordentligt utan att något kommer emellan. För oss är det otroligt viktigt att få prata med varandra och ämnena verkar aldrig ta slut. Att känna så efter 7 år tillsammans är så otroligt skönt.

Jag hörde någon säga att en del par är rädda för att prata allvar med varandra, tex att fråga om varandras drömmar. För om de drömmer om olika saker är det rädda för konsekvenserna... sorgligt! Även om man inte drömmer om samma saker, så kanske man kan hjälpa varandra att nå sin dröm och ingå i varandras drömmar. Så försöker iaf vi att göra. Martin drömmer om dykning och jag drömmer om sol, alltså kan vi kombinera detta med en resa där jag ligger på stranden hela dagen medan han åker iväg och dyker. Han drömde om att omskola sej och jag om att sluta jobba, jag stöttade honom under studierna och nu är det helt ok för honom att ensam försörja oss. Man måste ju hjälpas åt om man älskar varandra och vill vrandras bästa.

Just den här promenaden avhandlades påsken och våra förutsättningar att ta hand om oss. Martin har gått upp ganska mycket i vikt och vill komma i form igen. Så påsken kommer att gå åt till bra mat och motion. Det är dax att börja springa ute och köra Röhnisch Running School igen. Målet är att först och främst springa 5 km i behagligt tempo utan att dö och mitt nästa mål är 10 km. Martin nöjer sej nog med 5, men jag vet faktiskt inte... Får fråga honom på nästa promenad  :-)

Idag såg vi också hur naturen vaknar. Till och med blåsipporna har kommit fram. Snart kommer vägkanterna att lysa gula av tussilago, min favoritblomma. Då vet man att våren har kommit för att stanna och att ett halvårs sol och värme ligger framför en. Idag är en bra dag, det märks va?


1 kommentar:

  1. Härligt att man kan prata om allt. Det gör vi också.
    Stor vårkramis på dig finaste

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: