fredag 6 februari 2015

Nån som vet?

Synen och ögonen är ett av de viktigaste sinnen man har tycker jag. När ögonen krånglar känner man sej lite utsatt och iaf jag blir mer fundersam än vid andra problem. Jag tycker dessutom att det är lite läskigt med undersökningar av ögonen och det tog lång tid för mej att ta beslutet att göra en ögonlaser. Nu blev det ju inte någon sådan, däremot blev det operation av ögonlocken.

För någon vecka sedan började det flimmra framför höger öga. Det var som en spiral av prismor längst ena sidan av synfältet. Deta begränsade mitt synfält rejält och jag kunde inte läsa det som stod på tex datorn eller fokusera blicken. Hade jag inte tappat det mesta av glaskroppen så hade jag misstänkt det, men kollen inför ögonlaserna konstaterade att nästan hela glaskroppen på bägge ögonen redan släppt. Dessutom blev jag lite illamående av de där snurrande prismorna och det blir man inte vid glaskroppsavlossning.

Idag återkom symptomen. Nu kunde jag konstatera att det var just ena ögat och jag kunde se de där prismorna lite tydligare. Det gör inte ont, vare sej före- under- eller efter. Det var så här när jag vaknade, både förra gången och idag, och försvinner efter någon timme. Sen är allt precis som vanligt igen.

Jag slängde ut frågan på Facebook och många trodde det kunde vara ögonmigrän. Men då ska man tydligen bli väldigt trött efteråt och det är jag inte. Jag är iofs trött jämt... Själv funderade jag på näthinneavlossning och då måste man ju se upp lite. Blir det akut så kan man tydligen bli blind. Så jag ringde till ögonkliniken där jag går och pratade in på deras telefonsvarare, berättade lite vad jag ville och bad om en tid. Jag blev uppringd nästan direkt och man trodde inte att det var akut utan satte upp mej på en tid i början på mars.

Nu vill jag ändå fråga er om ni varit med om något liknande? Det är alltså bara en störning i synfältet på ena ögat som gör att jag inte kan använda ögat alls. Det gör inte ont och det finns inga andra symptom. Vad tror ni att det är?


2 kommentarer:

 1. Själv var jag på en del ögonbehandlingar för ett år sedan. De lagade ögonskador med laser. Omfattande skador. Har synbortfall och ljuskänslighet. MEN. När jag släcker en lampa, eller går förbi starkt ljus,kommer det stora ljusbollar som rör sig från sidorna, sedan runt hela synfältet. Som en måne som bara går runt. Jag har påtalat detta och varit orolig. Ögonläkaren trodde att det kunde vbero på migrän. Då blev jag ännu mer orolig. Hallo. Jag har aldrig haft problem med huvudvärk. De bryr sig helt enkelt inte!!
  Kramis och grattis i efterskott. Både till födelsedag, samt kärleksdag.

  http://mickandialog.wordpress.com
  RÄTTEGÅNGEN DEL 1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info. Det har inte hänt något mer, men ögat känns mysko på nåt sätt. Vi får se vad läkaren säger.

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: