fredag 5 december 2014

World Aids Day! Galan!

Alla var där!
Prinsessan Christina, Carina Lidbom, Hollywoodfrun Åsa, Lars Wallin, Susanna Delastasia, Richard Herrey, Hristos från Biggest Loser, John Houdi och en massa andra. På scenen fick vi en brakshow av och med Shirley Clamp, Peter Jöback, Erik Linder plus en mängd andra artister och den hemliga gästen Carola! Allt presenterades av Peter Englund och Sofia Wistam i fantastiska kläder!!!

Aids är den tysta sjukdomen. Ingen pratar om den och det råder stora tabun. Fortfarande finns en massa fördomar, bla att det är en sjukdom enbart bland homosexuella män. Men den sprids faktiskt mest bland heterosexuella. Fortfarande är det flest smittade i Afrika eftersom man inte har kunskap om hur det smittar eller förstått användningen av kondom. Galan är till för att belysa ämnet, upplysa om sjukdomen, samla in pengar och hedra minnet av alla dem som forlorat kampen i sjukdomen. Mer information måste ut och då behövs det pengar. Förra året drog man in 200 000 kronor på galan!

Årets Musikhjälp har som tema att öka medvetenheten om HIV och aids och stöjda arbetet med att stoppa spridningen. I år är man på torget i Uppsala, så är du i närheten är det bara att knalla förbi och kolla läget 8-14 december.

Hela kvällen var fylld av omtanke och kärlek. Alla var glada men tankfulla. Flashiga uppträdanden blandades med allvar och information. Det var nog den mest tankeväckande och mest kärleksfulla gala jag varit på. När ensambeln från originaluppsättningen av RENT gjorde sitt nummer, med inblandade texter skrivna av drabbade, var gråten i halsen och tårarna i ögonen. Otroligt berörande. Å så var hela kvällen. Det var glam och party, blandat med allvar och sorg. Och stora hjärtan som genomsyrade alltsammans.

Showen skulle hålla på mellan 20-22, men var inte slut förrän 23.40... förklaringen till att jag var ganska trött när jag kom till Malou morgonen efter... men det var det värt! Jag hoppas verkligen att jag kan vara med nästa år också!

Tack Peter för det otroliga arbete du lägger ner som ordförande i World Aids Days stiftelse! Du är otrolig! Både som människa och artist!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: