torsdag 30 oktober 2014

Vinn Saltlakritsboken av Elisabeth Johansson!

Då är det dax för tävling!

Nu har två av er chansen att vinna Elisabeth Johanssons Saltlakritsbok. En otroligt läcker bok med supergoda recept med lakrits både i efterätter, godis och mat.

Dessutom får ni den signerad!

Tävlingsreglerna är enkla:
1. Gilla fd ensamma mamman på fb HÄR
2. Berätta om ditt bästa lakritsminne eller bästa lakritsrecept och skriv din mailadress i en kommentar här nedan (funkar bara från dator tror jag)

Tävlingen avslutas 14/11 kl 23.59

19 kommentarer:

  1. Lakritspiporna man åt som barn ,så goda!

    SvaraRadera
  2. Jag kan bara säga att jag alltid gillat lakrits och att det var det bästa godiset som min pappa kunde få. Jag har aldrig godis hemma egentligen, men nu till denna helgen har ett gäng lakritsbåtar åkt ner i några skålar, som jag kan nalla av.
    gerd.Lindblom@gmail.com

    SvaraRadera
  3. Mitt bästa lakritsrecept är faktiskt julrelaterat och är lakritsknäck. Bästa knäcken!!!!

    Lakritsknäck
    2 dl socker
    2 dl vispgrädde
    2 dl ljus sirap
    15 st turkisk peppar (karameller)
    2 msk smör eller margarin

    Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter. Krossa karamellerna fint i en mortel. Rör ner karamellkross och matfettet. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

    SvaraRadera
  4. Gillar dig sedan länge på fejjan så det är inga problem. Här är en länk till ett mycket gott recept: Choklad- och Lakritsfudge. Så goda att man inte kan stanna vid en bit...

    http://www.nadjaskitchen.se/?p=11983

    SvaraRadera
  5. Jag gillar din sida sedan tidigare. Lakrits har inte varit en favorit speciellt länge, men nu när jag lever ihop med en lakrits älskare så har jag hittat flera riktiga favoriter. Så mina lakrits minnen hör alla ihop med min stora kärlek och jag kan tala om att det får alla smaker att bli ännu större. Så nu hoppas jag på tur så att jag kan ge den här i farsdagspressent. jessolofsson@yahoo.se

    SvaraRadera
  6. Hej! Jag har precis hittat till din blogg och nu har jag gillat din sida på fb =)
    Mitt bästa minne är från bara någon vecka sedan, när jag lagade det här receptet som jag hittat hos en annan bloggare:
    http://www.bloglovin.com/frame?post=3019553371&group=0&frame_type=b&context=&context_ids=&blog=11876061&frame=1&click=0&user=0
    Lakrits i kombination med choklad är ju bara såå gott och dessutom med citronfrostingen. Detta måste ni testa =)
    /Sara
    saaraaeriksson@hotmail.com

    SvaraRadera
  7. Mitt bästa lakrits-minne är den konstanta lakrits-bristen för mig & några andra svenska aupairer under mitt aupair-år i Kalifornien. Vi bad därför alltid besökare att ta med lakrits, "tyvärr" envisades alla med att köpa pingviner. Efter ett tag blev det lite av ett skämt där vi blev både glada & besvikna samtidigt när besökare kom med pingviner inköpta i tax freen. Men självklart kunde vi inte motstå lakrits när vi väl hade tillgång & delade systerligt :)
    sara.johansson86@gmail.com

    SvaraRadera
  8. Gillar på fb, Annica Nilsson.

    Lakritspiporna. Älskade dem redan första gången jag åt dem som barn, varje gång jag åker på en kryssning så köper jag hem några stycken.


    bloodsband@live.se

    SvaraRadera
  9. Lakritspiporna och rullarna som fanns redan när jag var liten. Så goda! :)

    irene.helmersson@live.se

    SvaraRadera
  10. Minns ännu lyckan att kunna be och få 100 ! små lakritsslantar för EN krona! Ettöres kallades de. Fanns även i fruktsmaker, men det tog jag bara för en 10-öring. Har läst någonstans att lakrits piggar upp för den som har lågt blodtryck och med fibromyalgi är man ju lite låg mest överallt... åtminstone jag om jag inte får lakrits som är salt.
    blasippsgatan46@telia.com

    SvaraRadera
  11. Jag älskar lakrits och är gärna med och tävlar. Jag antar att mitt första minne av lakrits är när jag köpte 10-öres så lakritsdroppar när vi var hos en släkting i Västergötland. Supergoda. Men jag kan ha haft ett halleluja moment nu ikväll när jag åt lakritskolor från Pärlans konfektyr, de är grymt goda.

    Har tipsat här

    http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/11/01/lakritsbok-1411/

    blogg@annakarlsson.se

    SvaraRadera
  12. Mitt bästa lakrits minne är Dracula klubborna man åt som barn :)

    leckremo6@gmail.com

    SvaraRadera
  13. Jag är med och gillar på FB (Carola Lind)

    Mitt favoritrecept är:

    Lakritsknäck 50 stycken

    2 dl vispgrädde
    2 dl mörk sirap
    2 dl strösocker
    2 msk lakritspulver eller 2 msk finmortlad turkisk peppar
    (1 dl hackad mandel)

    Blanda grädde, sirap, socker och lakritspulver i en kastrull. Koka kraftigt utan lock i 20 –30 min, tills knäcken är 125°. Vid 130° blir knäcken mycket hård. Tillsätt ev. mandeln.


    Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

    tavlingar(at)officefixarna.com

    tipsat om tävlingen: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2014/november/saltlakritsboken.html

    SvaraRadera
  14. Gillar, Olsson Åsa

    Mitt bästa lakritsminne är från min födelsedag ifjol då jag bakade såväl lakritsmacarons som lakritscupcakes.
    Mums :-)

    Spacegirl_@spray.se

    SvaraRadera
  15. 1. Gillat
    2. Det enklaste är oftast det godaste, nämligen detta recept som alltid görs till jul. Blandar ofta i lite olika saker som citron, mynta, kanel, saffran och allt möjligt som kan tänkas passa till!

    5 dl grädde
    5 dl socker
    2 msk mörk sirap
    100 g smör
    4 msk lakritspulver

    Koka upp grädde, socker och sirap. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Koka till 117 grader.

    Häll i en smord värmetålig form och låt stelna i kylen. Skär sedan i passliga bitar och låt dem ligga i rumstemperatur i ett dygn. Ytan ska vara aningen torr.

    isabellli@live.se

    SvaraRadera
  16. Gillar på fb och mitt bästa minne är när jag var på Lakritsmässan och fick smaka isländsk lakrits. Det var som om att komma till lakritshimlen och träffa lakrits guden.

    SvaraRadera
  17. Sicken dröm att vinna denna :)

    Jag har många "heta" lakritsdrömmar ;) Men allt ska väl inte komma ut på byn :D

    Men ett recept som är väldigt lyckat är detta:
    http://tjejmorsan.se/2014/september/lakritskola-med-kungmarkatta.html

    Sen brukar jag även göra maränger med salmiakspulver. SKITGOTT!!! Galet gott till och med :)

    Eller varför inte en cheescake med hallon och turkiskpeppar. NOM NOM kan jag lova....

    Men jag skulle nog behöva boken för att experimentera ännu mer :) I LOVE LAKRITS!!!

    Puss och du, gillar redan :)

    happyfeelings@bredband.net

    SvaraRadera
  18. Mitt första lakrits minne var när min storasyster bjöd mig på salta apor :) det bästa godiset som finns. Och hur min storasyster alltid fyllde sin godispåse med lakrits och jag alltid fick smaka - fast jag alltid fyllde min godispåse med annat än lakrits fast jag redan då älskade lakrits. Ja jag vet lite korkat och konstigt, men på så sätt fick jag ju både mitt godis och en del av hennes lakrits <3 Kram
    marie-louise@heidling.se jag gillar redan din sida

    SvaraRadera
  19. Jag klarar mig inte utan saltlakrits, måste äta typ 10 bitar om dan för att hjärnan alls ska starta...och fortsätta vara igång. :-)

    Sen är det fantastiskt gott i kombination med choklad, hallon, citron, mint....

    Det här receptet är inte dumt (byter själv ut vetemjöl mot t.ex. bovetemjöl): http://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-lakrits-och-hallon/

    Mail: therese.charlotte@gmail.com

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: