onsdag 8 oktober 2014

Börjar bli riktigt orolig...

Jag hade inte tänkt nämna den nya regeringen eller skapa politisk debatt här i bloggen, men nu börjar jag bli riktigt orolig för vad som ska hända i vårt land. Jag pratar förståss om vårdvalet, eftersom det har räddat både mitt liv och förstånd.

Rent egoistiska kan jag konstatera att om inte vårdvalet funnits så hade jag fortfarande haft diagnos "alla är lite trötta på hösten" istället för att få veta att jag har en kronisk sömnsstörning.

Jag hade fortfarande haltat fram på två olika långa ben utan att få information om att jag har rätt att bygga om två par skor om året så att benen blir lika långa.

Jag hade fortfarande gått runt med värk i kroppen som jag vant mej vid i alla år och trott att alla har, mer eller mindre, istället för att få diagnosen fibromyalgi. 

Jag hade också haft två bomber till bröst och till följd av det haft en begränsad rörlighet, ont i ryggen och nacken.

Dessutom hade jag varit en trafikfara för er alla, eftersom jag knappt såg något pga hängande ögonlock.

Jag sökte hjälp för trötthet och för att jag faktiskt kände mej sjuk. Jag sökte hjälp på vår närmaste vårdcentral, men de tog inte ens ett blodtryck. Om de hade gjort det så hade de förmodligen upptäckt att jag hade en allvarlig infektion i hela kroppen. Men de gjorde inte ett smack! I flera år försökte jag få hjälp där, utan framgång. Jag kände mej bara tröttare och sjukare vart efter tiden gick.

När jag fattade att man fick välja fritt bland vårdcentralerna i Sverige sökte jag mej långt bort och fick hjälp direkt. Man undersökte mej från topp till tå och hittade en massa konstigheter som åtgärdades. Det har tagit tre år av behandlingar att få mej att må så bra som jag gör idag.

Hade inte vårdvalet funnits hade jag fortfarande mått väldigt dåligt, förmodligen ännu sämre. Jag är glad att jag tog hjälpen när jag gjorde, men är nu rädd att jag måste gå tillbaka till min gamla vårdcentral där jag inte blir tagen på allvar. Jag har trots allt kroniska sjukdomar och värk och behöver hjälp även i framtiden.

Å nu vill alltså den nya regeringen ta bort vårdvalet. Vad händer då?
Hellre dör jag än går tillbaka till min närmaste vårdcentral!

2 kommentarer:

 1. Också orolig över vad som händer nu. På min gamla vårdcentral klarade man inte ens av att ta ett korrekt EKG...de visste inte hur man skulle sätta fast elektroderna utan jag som patient fick tala om det för dom. Kommer aldrig sätta min fot där mera. Samma gäller väl för val av tandläkare som också drabbas. Hoppas på Nyval och det snarast. Hälsning Monica i Uppsala

  SvaraRadera
 2. Jag har svårt för att förstå varför vi inte ska få välja.
  Hos oss är "vår" vårdcentral mycket kritiserad och många går till andra där de får bättre service och hjälp. Det var till och med en sjuksköterska som jobbade där som tipsade mig om en annan, bättre. Jag får inte säga detta, men för din egen skull, byt, sa hon.
  Så jag håller med dig.
  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: