fredag 12 september 2014

Gustafsson, Reuter och Månsson!

Jag äskar teater!!! Men det vet ni ju redan  :-)
Och att Oscars är min favoritscen vet ni också... varje gång jag går in där är värsta nostalgitrippen. Jag älskar lokalerna, arkitekturen, alla små hemliga skrymslen. Bästa tillfällena var när jag var först på teatern på morgonen och fick gå ner till teaterspöket i källaren och med hans hjälp tända upp hela stället. För ett teaterspöke finns det - helt säkert!

Ikväll var vi där på publikrep av Kom igen Charlie! En otroligt underhållande föreställning med Robert Gustafsson, Claes Månsson, Suzanne Reuter och flera andra härliga skådisar. Med halvölänningen Gustafsson i spetsen kan det ju inte bli annat än bra. Vi halvölänningar håller ihop  :-)

Historien är lite invecklad och utan att avslöja för mycket kan man väl säga att Gustafssons karaktär halkar in i en liten nödlögn pga kompisen som Månsson spelar och man är lixom tvungen att spela med i lögnen... både på gott och ont...

Skratten är många! Å Gustafssons karaktärisktiska hosta får också plats. Ingen kan hosta så äckligt  som han! Han låter faktiskt som han ska dö, minst! Å Suzanne Reuter är precis så underbar som bara hon kan vara. Även denna gång har man lyckats besätta rollerna helt perfekt! Rätt man och kvinna på rätt plats helt enkelt. Susanne Thorsson och Martin Eliasson går inte heller av för hackor, dem kommer vi få se mycket mer av. Hoppas jag!

Jag skulle kunna tänka mej den här föreställningen som ett riktigt presentstips till en familj med tonårsbarn. Vem älskar inte Robert Gustafsson? En introduktion till teatern med den här föreställningen till trulande tonåringar tror jag är en riktigt succe! Min barn var 6 resp 7 år när de var på teater första gången, då fick de se Galenskaparna och älskade det! Det var en perfekt första gång och idag är de lika galna i teater som jag. Barns ska följa med tycker jag om man har råd förstås. För det är en rolig grej att göra tillsammans, något att prata om och skapa minnen runt.

Så nu vet ni! Kom igen Charlie har premiär 18 september och spelar hela hösten. Nu vet jag ju inte om den går efter jul, men om den gör det så är det en superbra julklapp! Å gör den inte det, så får ni skynda er att köpa biljetter ändå. Kanske födelsedagspresent eller bara för att ni vill... Se den tycker jag iaf att ni ska göra, för många härliga skratt blire och skratt behöver vi  :-)


3 kommentarer:

 1. Åå vad kul att läsa en recension inför ikväll! Kommer säkerligen få en hel del skratt jag med

  SvaraRadera

 2. Gillar skådespelarna skarpt så jag siktar på att se denna.... (((♥)))

  SvaraRadera
 3. Köpte biljetterna i slutet av februari,och vi kommer att gå i slutet av denna månad. Det måste bara lösa sig med transporten dit och hem, bara. Vet inte om det fungerar att åka kollektivt då för mig. I nödfall får det bli bilen in till stan, i god tid så K får lämna mig på Oscars och fixa parkeringen. Det löser sig!

  Som tur är då har jag i alla fall sjukresor ToR vid återbesök till olika instanser som rör operationen.

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: