lördag 20 september 2014

Fina möbler från Norge

För några dagar sedan var Annelie och jag inbjudna till en frukost med Slettvoll och Studio St Paul. Slettvolls butik ligger mitt i stan på Regeringsgatan 65 och ändå lyckades vi inte hitta dit...

Men när vi till slut kom rätt så fick vi goda frukostmackor, te och färskpressad juice. Gott gott. Dessutom fick vi sitta i en superskön soffa vid ett otroligt fint bord och äta. När vi lyssnat på presentationen och ätit klart gick vi runt i butiken och tittade på allt fint.

Jag kan ju inte så mycket om inredningstrender, design och så. Men jag börjar få ett allt större intresse och vackra saker säger man ju inte nej till. Å här fanns vackra saker! Jätteläckra soffor och fåtöljer och soffbord som jag hade kunnat bära hem direkt! Inredningsdetaljer i massor, som filtar, kuddar, lyktor och en massa annat. Och i en mängd olika fäger och kulörer.

Slettvolls grejer görs i Norge och varenda detalj är handgjord. Det är tidlöst och gediget och varje möbel är unik. Känslan när man gå omkring i butiken är att man skulle kunna bosätta sej där direkt. Möblerna känns "hemma" och skulle kunna passa hos oss alla. Det här är möbler som är till för att användas, inga utställningsmöbler till hemmet man inte får röra sej i. Slettvolls inredning passar in bland de möbler du redan har, meningen är att matcha gammalt med nytt.

Företaget har funnits sedan 1951 men jag har aldrig hört talas om dem förut. Men nu när jag sett deras möbler, både provsuttit och provlegat så är jag ganska såld. Just soffan som vi åt frukost i... och soffbordet som jag såg i en annan del av butiken... så mycket fint!

Leta rätt på butiken själv och gå en runda där. Jag lovar att ni kommer få en massa nya idéer som är användbara för hemmet och framtida förändringar hemma. Det kostar ju faktiskt inget att bara gå runt och titta  :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: