torsdag 3 juli 2014

Kommer UD stoppa resorna?

Om 138 dagar är det meningen att vi ska åka till Gambia. Men Ebola sprids just nu i Afrika och idag hörde jag att den kommit till Gambia. Än så länge obekräftade uppgifter, som jag hoppas är oriktiga. Ebola är nämligen en av de grymmaste sjukdomarna som är näst intill omöjligt att bota med 90 % dödlighet.

Jag chattade precis med Ving´s kundtjänst och frågade vad de vet och det är inte mycket än så länge. UD har inga rekommendationer vad det gäller Gambia, å då anses allt lugnt. Skulle UD avråda från resor så får vi tillbaka hela summan eller omboka utan kostnad. Jag har ingen aning om hur vi gör isf... det får vi ta ställning till då.

Det är ju inte oss det är frågan om i det fallet, utan våra vänner som bor i Gambia. Linda, Smile och hans familj och alla andra vi känner där. Malaria är nog så problematiskt, men det går ju att bota. Ebola är något helt annat, helt fruktansvärt!

Så nu hoppas jag att uppgifterna inte stämmer och att man ska få läget under kontroll innan november. Inte för vår skull, vi kan vänta, utan för alla som bor i Gambia och länderna i Väst Afrika. Det här är lixom det sista man behöver där. Turisterna behövs för att de ska överleva, utan turister blir det katastrof.

Det här känns så fruktansvärt att det är svårt att ta in. Sprids smittan kommer vänner att dö, det är en verklighet. Å här sitter jag och gnäller om svullna ögon... det gäller att ha perspektiv...


8 kommentarer:

 1. Jag läste om det i tidningen redan för någon vecka sedan och tänkte just på Gambia som ju ligger på västkusten. Hoppas verkligen det inte kommer dit, fy vilken vidrig sjukdom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Ebola spridits har vi vetat länge, men idag kom ryktena om att det även nått Gambia och Brikama som ligger nära turistområdet. Jag hoppas det är fel!

   Radera
 2. Jag hoppas att de slipper få Ebolan till sig, det vore ju fruktansvärt. Finns det något vi kan göra härifrån för att kunna hjälpa dem??? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ett skvatt kan vi göra! Om man tror på nån Gud kan man ju alltid be, vi andra får helt enkelt hoppas på det bästa.

   Radera
 3. Det är så skrämmande med dessa sjukdomar, räcker det inte med allt annat?

  SvaraRadera
 4. Haha,ja tänk ifall du även fick ebola. Då bleve din sjukdomabild fulländad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då skulle jag förmodligen dö, men det kanske är det du vill?

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: