måndag 21 juli 2014

I´m back!

Det var med stor förväntan jag klev upp på vågen i morse. Jag visste att det var ner, frågan var bara hur mycket. Målet var att ta bort de 9 hg som jag gick upp förra veckan, så jag var tillbaka till den vikt jag hade när jag kom hem från Öland sist. Å visst fixade jag det!

1,3 kg tog jag bort! WOW! Fasiken va jag är bra! Nu är jag alltså normalviktig igen och har ett ynka kilo kvar till min målvikt. Men jag vill ligga på 59,5 när jag träffar narkosläkaren den 19/8, så det inte blir minsta lilla frågetecken om min vikt. Så 1,5 kg till ska alltså bort och det kan bli tight... planen är att ta 2-3 hg per vecka och då klarar jag det nästan...

Så nu lägger vi i nästa växel. Maten planeras fortfarande en vecka framåt, lagas från grunden och läggs in i Viktväktarnas app. Hittills har vi går ca 4 km två gånger per dag, idag har vi ökat den ena promenaden till drygt 5 km den andra återstår att se. Det börjar rycka lite i joggingtarmen, så vi får väl se vad som händer med den biten. Men fortfarande så är det promenader som är min grej och som funkar i längden. Vi brukar säga att vi gör en Ralf, vi går oss ner i vikt. Ni vet han i svenska Biggest Loser som gick ner 75 kg genom att gå, han var i för dåligt skick för att träna. Så man ska inte förringa promenader, det fungerar alldeles utmärkt. Å det bästa är att det inte kostar något, nästan alla kan göra det och man kan göra det överallt.

Jag vet att folk inte tycker att vi är riktigt kloka som ägnar oss åt viktnedgång på semestern. Men det är så det funkar som bäst för oss. Särskilt när vi är här på Öland där inga störmoment finns alls. Om drygt en månad ligger jag på operationsbordet igen och sen hoppas jag verkligen kunna återta mitt liv på ett lite mindre viktstressat sätt. Då hoppas jag kunna sova bättre och röra mej lättare och på så sätt må så bra det någonsin är möjligt.

Tack för allt ert stöd och all pepp! Ni är guld värda  :-)


1 kommentar:

  1. Oj! 1,3 kg är fantastiskt bra! Vilken sporre att fortsätta göra bra i från sej. :o) /Eva i Skåne

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: