fredag 6 juni 2014

En himla rolig dag med Lotta Bromé!

Förra året hade P4 Extra och Lotta Bromé sitt första Café Bromé, på Nationaldagen förstås. Då sa man att det skulle bli en tradition och eftersom det var så kul då så ville vi förstås gå i år också. Så vi har haft stenkoll på infon som kom till slut... vi trodde nästan inte att det skulle bli nåt. Men så en dag såg vi info eller om det kom ett mail... jag kommer inte riktigt ihåg.. hur som helst så anmälde vi oss och fick en bekräftelse efter någon vecka att vi var välkomna.

Idag var det dax!
Vi fixade ordning oss och hämtade upp mina föräldrar och drog iväg in till stan. Det är så himla bekvämt när man har min pappa med, för han har handikapptillstånd så man slipper leta parkering. Så vi körde bara upp lite elegant utanför Radiohuset på Gärdet och ställde bilen precis utanför ingången. Smidigt värre!

Som vid alla direktsändningar både på radio och tv, så blir det en del väntande innan allt och alla är på plats. Men vid 12.30 fick vi komma in i studion och öva allsång med Gabriel Forss; Du gamla Du fria och En kväll i Juni. Vi var värsta bästa kören! Å trots att det var en mindre publik än förra året, så lät det som vi var riktigt många faktiskt. För så var det, betydligt färre var på plats i år i jämförelse med förra året. Så i år räckte kakorna  :-)

Klockan 13 började sändningen och sen trillade det i en rad artister på löpande barn. Det var Martin Stenmarck, Olle Jönsson, Magnus Carlsson, Pernilla Andersson och Lill-Babs och allt varvades med snack av Anna Book, Kjelle Eriksson, Sjungande Bibliotekarien, Trädgårdexperten, SMHI-rapporter och en massa annat. Martin blev sjungen för av Lill-Babs som kallade honom sänd från Gud och sjöng om hans härliga muskler... Va? Nog för att han är MIN älskade ängel, men att han även var hennes visste jag inte! Helt ok för mej! Allt detta under ledning av Lotta Bromé som Peter Öhlén höll ordning på, jo hon behöver faktiskt någon som håller ordning på henne också.

Jag gillar att gå på såna här grejer bla för att underhållningen är superb! Och dessutom är det gratis! Det kan ju nästan inte bli bättre, eller hur? Att gå på en mixad konsert under två timmar med lite annan underhållning, helt gratis och dessutom med fika. Å jag som älskar att mingla och träffa nya människor trivs ju förstås som fisken i vattnet. De flesta hade jag iofs träffat förut, men idag fick jag träffa hela FYRA stycken Conchita Wurst också! De ni! En av dem pratade jag länge med, han/hon hette Tobias och var supergullig och hade nog ganska ömma fötter. Hans klackar var inte att leka med... typ mordvapen.

När sändningen var över pratade vi lite med Lotta. Hon var i Gambia på semester i våras och vi var ju nyfikna på vad hon tyckte. Hon gillade det!!! Och när jag sa att vi åker dit i november och kanske behöver lite hjälp med en del grejer sa hon spontant "Blanda in mej!". Så nu ska jag maila alla detaljer och så får vi se vad det blir av det... spännande!

Både före och efter pratade jag med Anna Book och efter med Pernilla Andersson som jag också  träffat förr, senast på ett event i höstas. Hon var nog bäst idag faktiskt, så otroligt fina sånger! För mej är ju detta ett sätt att skapa nya kontakter och varje gång jag är iväg träffar jag nya trevliga människor. Idag återsåg jag mest härliga människor jag träffat förr.

Nu är vi hemma efter en riktigt trevlig dag med en massa härliga människor. Nu har detta blivit en tradition för oss, så vi hoppas att vi även nästa år får fira Nationaldagen med Café Bromé på Radiohuset  :-)


4 kommentarer:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: