måndag 12 maj 2014

Rätt man på rätt plats!

Jag håller ju på att förändra/förbättra mitt liv och min kropp och kallar projektet för min kroppsrenovering. Allt började för ungefär 3 år sedan då jag äntligen fick tid att börja tänka på mej själv igen. Jag tog tag i min vikt och mina sömnproblem och sen har det bara rullat på. Jag har haft turen att träffa på två läkare som tar sina patienter på allvar och älskar sitt jobb och det är det definitivt inte alla som gör...

Dr Kompis på Järna Vårdcentral (ja, jag åker 5-6 mil bara för att träffa en bra läkare) och Dr Torsten på Södertälje Sjukhus. Två män helt och hållet på rätt plats! De här två har nog räddat både livet och förståndet på mej. De hör saker jag inte säger och hittar diagnoser jag inte visste att jag hade... Sen hjälper de mej att leva lite mer smärtfritt och hittar lösningar på problemen. De är guld värda!

Idag ringde Dr T upp mej och konversationen lät ungefär så här:
- Hej! Ringer för att kolla läget med dej. Hur mår höfter, rygg och tumme?
- Jorå, höfterna är ok, jag kan springa igen! Ryggen kanske vi borde kolla eftersom ingen gjort det ordentligt förut och tummen är värre.
- Ok, åk till drop-in-röntgen och hälsa från mej så börjar vi där med ryggen. Hur menar du att tummen är värre?
- Det är en svullnad stor som en stenkula längst ner mot handleden och det knastrar när jag rör den.
- Å SPÄNNANDE! Det vill jag se!


Inga konstigheter och inget krångel bara ett genuint intresse och fortfarande nyfiken på sitt jobb. Så nu ska jag bara pallra mej iväg till Södertälje och göra en röntgen på ryggen och då särskilt ländryggen. Tummen är redan röntgad men sedan det gjordes har jag alltså fått den där ömmande knölen. Den syns inte så bra på bilden uppe till höger, men när jag håller upp handen så är den stor som en stenkula ungefär, hård och öm. Jag har svårt att greppa runt saker, tex när jag tar en tallrik eller något annat som väger lite. Nåt fel är det ju, så det är skönt att bli tagen på allvar vad det än kan tänkas vara.

Jag är väl medveten om att jag har haft tur! Det är många av mina vänner som söker vård och inte blir tagna på allvar. Jag uppmanar alla att byta vårdcentral om de inte är nöjda. Man kanske får åka en bit, men vad gör det när man får rätt bemötande? Jag gör vad som helst och åker hur långt som helst för att få rätt hjälp och må så bra som möjligt. För det är jag värd! Å det är du med - så ta hand om dej!

3 kommentarer:

 1. Men, vilken läkare, ringa upp så där och vara genuint intresserad. Det har jag aldrig varit med om. Så fint att du har hittat dessa båda läkare, det är toppen.
  Det är ju så att läkare är olika, en del verkar vara mer kunniga än andra, och, intresset, det tror jag betyder mycket. Kemin ska ju helst stämma också.
  Får bara säga Grattis till dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha bra "tumme" med din läkare! Otroligt! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Förlåt om du inte gillar den här typen av kommentarer, men jag skulle vilja tipsa dig om en tävling jag har nu inför Mors Dag. Priset är rätt lyxigt så det kanske kan vara intressant att vara med och tävla?

  Du kan vinna ett par örhängen i vit topas värda över 3000 kr. Om du eller dina läsare är sugna på vara med hittar ni tävlingen här http://jennifersandstrom.se/2014/05/08/tavling-for-mors-dag-historiens-forsta-bloggtavling/

  Vill man inte ge bort örhängena i mors dag-present kan man alltid behålla dem för sig själv som en mors dag-present om man är mamma ;)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: