fredag 30 maj 2014

Nu är allt helt över!

I går avslutade vi en massa saker; lager överfördes till vår efterträdare, kassan räknades och bankades, babs och kassaapparat packades och sista veckobrevet skrevs. I morse åkte Martin iväg med paketen och skickade veckobrevet. Sen var allt helt och hållet avslutat och över. Nu har vi faktiskt helt och hållet slutat vårt samarbete med och arbete på Viktväktarna. Nu börjar ett helt nytt kapitel i vårt liv  :-)

Idag har Martin stått i köket nästan hela dagen medan jag sprungit runt och städat och fixat. Hela matbiten brukar vara hans grej medan jag fixar detaljerna. Men för att göra det lite enklare för oss så beställde vi faktiskt en del av maten på Mathem.se Så rostbiff och lax klickades hem häromdagen och vid 14.30 idag kom leveransen. Baileys tyckte nog det doftade himla gott om kassen, för han dök ner i den direkt. Ett himla smidigt sätt att handla! Vi tog alltså ingen matkasse, utan klickade hem grejer vi behövde - precis som när man går runt i butiken. Just idag var det skönt att slippa åka iväg och handla och istället pyssla runt hemma och sen bara ta emot leveransen.

Igår trodde jag knappt att det skulle vara möjligt, men på nåt mysko sätt så lyckades jag faktiskt få nedervåningen i hyfsat skick i ganska god tid. Iaf i så pass god tid så att jag kunde sitta ner och fika med Nadja när hon kom med Martins fina tårta. Han hade ingen aning om att hon bakat hans favorittårta White Lady, så han blev jätteglad. Å guuud så god den va!!! Om ni bor i Huddinge med omnejd och behöver en god tårta, tveka inte att be Nadja om hjälp! Kolla in hennes blogg för goda recept och härlig matinspiration!

Strax innan våra vänner dök upp fixade jag välkomstbålen. Jag har fått testa 99 Rosas, ett vin vitt som passar perfekt till picknicken pga sin förpackning. Ekologiskt vin som dessutom kom med ett miljövänligt bud. Sånt gillar vi! Å nu fick alltså vinet tjänstgöra som huvudingrediens i en bål som blev farligt god! Jag skar ner carambola och hällde på en liter vin och en halv flaska SevenUp och lät stå och dra en stund. Sen fyllde jag på med frysta hallon och resten av SevenUpen. De flesta körde bil så det blev en hel del bål över, det är jag inte det minsta ledsen för  :-)

Jag vet inte hur många vi till slut blev här hemma, men huset var fullt och alla åt och var glada. Å Baileys var helt salig över all uppmärksamhet som han fick av alla. Det är jättekul att samlas och träffas, men precis lika skönt som roligt när allt är över. Maj har varit helt hysterisk! Jag har knappt ens hunnit öppna posten de senaste tre veckorna. Men nu är det faktiskt helt över! Vi är helt färdiga både på jobbet, fysiskt och psykiskt... så när alla gått hem rasade vi ihop i soffan.

Martin har tagit sin examen! Han klarade att både sköta heltidsstudier och jobb samtidigt och även om jag fick dra ett ganska stort lass så gjorde jag det gärna för hans skull. För VÅR skull. Pga det behövde vi inte ta några studielån och kan nu belåtet klappa oss på axeln och konstatera att vi klarade det! Han blev godkänd och vi har inga tråkiga lån som nu ska betalas. Tillsammans klarar vi allt!

Nu är allt arbete avslutat, vi har firat klart och gästerna gått hem. Nu ska jag bara dricka upp den urgoda bålen och Martin ska tugga i sej resten av tårtan. Sen ska vi vända blad och börja vårt nya liv! Nu skriver vi på ett nytt kapitel! Nu börjar mitt liv som hemmafru, nej just det... lyxsambo!
Ni följer väl med  :-)


2 kommentarer:

  1. Godmorgon, då har ni vänt blad nu, förstår jag, det är ny dag! Ha´t så gott!

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: