torsdag 27 februari 2014

Rättvis kärlek

Skulle du acceptera att inte få älska vem du vill? Det skulle inte jag! Men vissa människor har inget val... att hamna i fängelse eller till och med avrättas för sin kärlek är verklighet i vissa länder. I mina ögon är detta helt oacceptabelt och jag trodde att vi var på väg mot ett friare samhälle, men de senaste dagarna har vi sett motsatsen.

Uganda är bara ett av 37 länder i Afrika som är emot homosexuellas kärlek. Nu senast har landet fått strängare lagar kring homosexualitet och där är det numera även straffbart att inte ange om en vän är homosexuell. Så vad gör vi åt det då? Vägrar att åka dit, eller som med OS - stänger av tv´n under invigningen...

Just det där med OS retade upp mej ganska rejält! Här uppmanades man att bojkotta OS och vad hände? Jo, några stängde av tv´n under invigningen, men satt sedan vid varenda sändning och hejade fram våra svenskar. Jag ser inte något fel i vare sej det ena eller det andra, jag ser bara en viss dubbelmoral... Jag tror inte på tysta protester och det visar väl OS ganska tydligt att den där bojkotten inte gjorde det minsta skillnad. Nu kan man ju tycka att alla deltagare skulle gjort en "emma gren" och på nåt sätt visat sitt stöd. Några gjorde det också, men då gnälls det om att de gjorde för lite... de gjorde ju iaf nåt!

Jag tror att mycket hänger på oss som INTE är homosexuella, att vi visar vårt stöd och att det är vi som måste ropa högst! Det är vi som måste ta Ugandas, Nigerias och en massa andra regeringar i örat och visa att vi är fler än dem! Igår såg jag något om att någon stat i USA fått för sej att stärka sina lagar mot hbtq-frågor, trots att Obama ser mer öppet på frågorna och till och med har ett samarbete med Sverige för att stärka bla homosexuellas rättigheter.

Jag är inte särskilt insatt och kan inte inte särskilt mycket om HBTQ-frågan i världen, men jag har ett hjärta! Och jag har vänner som blir drabbade och då kan jag inte fortsätta vara tyst! Jag vågar dessutom ta ställning och sticka ut näsan och ser jag ett fel då protesterar jag högt! Jag var en av dem som inte stängde av tv´n, jag twittrade för glatta livet och fick en massa mysko förtäckta hot och kommentarer. Jag har lagt ut bilder på Instagram med jämna mellanrum så länge jag haft ett konto där, inte enbart nu under OS. Att utnyttja våra sociala medier är ett superenkelt sätt att engagera sej och sprida att vi är många som tycker att de här länderna gör fel. Ett sätt där vi faktiskt kan sitta kvar i vår trygghet och ändå göra lite nytta. En bild här, en textrad där... om alla gör det så syns det... om min lilla textrad får flera ryssar att reagera och hota mej... tänk då vad 9 miljoner svenskars textrader kan göra.

Så sitt inte bara där - gör något! Alla känner vi någon som är bög, lesbisk, transa eller queer. Det kan vara din vän, ditt barn, din kusin, din arbetskamrat eller en bekant. Någon du tycker om. Någon du tycker är värd kärlek och att få uppleva och leva med sin kärlek. Det är alla dem vi kämpar för! Och vi som inte är homosexuella, transor eller queer måste kämpa mest, för vi gör det så gott som utan minsta risk!

Vill du följa mej och min egna lilla kamp så finns jag alltså både på Instagram och Twitter i namnet: marlenerinda


2 kommentarer:

 1. Det där är lite komplext känner jag. Jag är vän med en transexuell peron. Hon lever som vilken kvinna som helst. Men det framgår rätt tydligt att hon är man. Hon har mkt vänner, men förolämpningar och hot får hon motaga. Hon hatar den här exlotioneringen av homosexuella. Hon är homosexuell. Hon gillar inte den här sexualiserade inriktningen som parader o liknande innebär. Sexualiserade utspel, med porriga utstyrslar. Har dessutom en kompis som är bisexuell. Hon gillar inte heller uppmärksamheten. Hon anser att normaliteten blir motsatt med eventuella jippon.
  kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis hur du menar. Men hur man än ser på det så är de här människorna diskriminerade på flera håll i världen och det måste vi göra något åt. Å jag tror att det är vi heterosexuella som måste göra en stor del av jobbet.

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: