fredag 17 januari 2014

Tävling - Vinn boken Kip Jansson - Skräcken på Vinden

Äntligen är det dax för tävling igen! Jag lottar ut TRE SIGNERADE ex av Kip Jansson - Skräcken på vinden.

I början av veckan fick jag boken Kip Jansson - Skräcken på vinden, skriven av Anders Jacobsson, i min hand. Eftersom jag gillar Sören och Anders böcker, så körde jag igång läsningen direkt. 158 sidor och en dryg timme senare var jag klar. Den är lättläst kan man väl säga  :-)

Boken handlar om Kip som har en massa syskon, en ganska snurrig pappa (misstänkt lik herr Jacobsson) och en bästa kompis som han har en massa hemligheter med. Kip har en vit pappa och en färgad mamma och blir pga detta mobbad, i boken får vi veta hur familjen löser det på ett lite annorlunda sätt kan man väl säga. Vi får också veta vad det där läskiga på vinden är för något. Det här är en otroligt charmig bok som får en att dra på smilbanden mer än en gång, men som även berör och får hjärtat att darra lite grann. Jag vet inte riktigt vilken ålder den passar, men kanske från 7 år och uppåt. Och då menar jag uppåt... Martin läser den just nu  :-)

Jag gillar boken, jag gillar Kip och jag gillar Anders. 1998 eller 1999 skulle jag göra en intervju med både Anders och Sören och det var ingen enkel match... både hittar trådar som inte finns och spinner vidare på dem i all oändlighet utan minsta logik. Sören är en ganska blyg person, medan Anders tar hela världen i famn och kör sitt race. Nu vet jag ju att Anders har Adhd, precis som min äldsta son och det är väl därför jag inte reagerar så mycket... men jag skulle vilja jämföra hans hjärna med en sjuvägskorsning där han tar alla vägvalen samtidigt eftersom han är nyfiken på dem alla. Då blir det lite rörigt och rörig är han, men otroligt hjärtlig. Jag tackar av hela mitt hjärta att jag får ha den här tävlingen tillsammans med honom. Å nästa bok i serien är på gång, så det kanske kan bli fler tävlingar...?

Tävlingsregler:
* Berätta vad Kips bästa kompis heter.
* Motivera varför just du ska vinna en bok.
* Skriv mailadressen i svaret.
* Gilla Bloggen på Facebook HÄR


Tävlingen avslutas söndagen den 26/1 kl 23.59

Lycka till önskar
Anders & Jag!


13 kommentarer:

 1. Kul med tävling:)! Ska man skriva svaret här, eller maila dig?

  SvaraRadera
 2. KOmpisen heter Mariane. Jag älskar att läsa för mina barn och den här passar utmärkt att läsa för både 7 och 9-åringen!

  Jess,sndbrg@gmail.com

  Gillar på fb som jessica sundberg1

  SvaraRadera
 3. Mariane heter vännen. Gillar ju själv att läsa och Nova har ju här för ett tag sen börjat med det så detta skulle vara en bra bok som hon kan läsa för mig kanske, med min hjälp:)

  gackowskaagnieszka@gmail.com

  Gillar på fb sen längesedan!

  SvaraRadera
 4. Ok, kompisen heter Marjaneh:)

  Jag vill vinna för att vi är en bok-tokig familj! Tror att denna passar perfekt för min tjej som nyss fyllt 7 och knäckt läskoden. Tror också att min 10-åring gärna läser den(och så jag förstås😊). Kanske läser vi den son högläsningsbok om vi vinner förresten...

  Min mailadress är hemmamamman@hotmail.com

  Gillar på FB gör jag redan😊

  SvaraRadera
 5. Klart man vill vinna, låter ju som en jättebra bok ju! Vore toppen att ha att läsa för Victor sedan när han blir några år (försöker indoktrinera honom med böcker... Jag är en riktig läslus...). Jag skulle oxå recensera den på Bohusläningens bokblogg och hänvisa till din blogg där - vink vink :)

  Kompisen heter Mariane, som folk skrivit ovan. Blir ju nästan fusk :)

  Min e-mail är info@annagranstrom.com

  Kram!

  Ps. Går in och gillar din blogg NU.

  SvaraRadera
 6. Vi läser mycket böcker här hemma så denna bok skulle vara kul att vinna, kul med en bok som kan passa många olika åldrar!

  Svar: Mariane

  Kram Annelie
  E-mail: annelieniehoff@gmail.com


  SvaraRadera
 7. Marjaneh är svaret

  Åh älskar att läsa böcker både själv och högt för sonen så den skulle jag verkligen vilja läsa. Jag hade alla Bert böckerna som ung.

  Har gillat din blogg som Jessica Olofsson

  jessolofsson@yahoo.se

  SvaraRadera
 8. Är gärna med och tävlar. Den äldsta älskar att läsa böcker och den näst äldsta skulle behöva fler att läsa för att fortsätta utveckla sin läsförmåga. Vi går till biblioteket regelbundet, men att få en egen bok är ju ändå något speciellt så jag hoppas vi har turen med oss.

  Bästa kompisen heter Marjaneh.

  Jag gillar din FB sida och delar länken hit på min Fb sida Lottiz Törnqvist.

  Håller tummarna.
  lotten_81@spray.se

  SvaraRadera
 9. Bästa kompisen heter Mariane. Jag har aldrig läst deras böcker så det kan bli ett spännande inslag i marys och mitt luv :-)
  Gunilla_e@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag är gärna med och tävlar. Svaret är Marianne.

  Vi läser varje kväll för Melvin och han älskar lite längre böcker så vi kan läsa flera kvällar i rad (eller i det här fallet kanske under en vecka).

  Han skulle bli superglad om det kom hem en bok till honom.

  Jag gillar din blogg på FB sen förut, Anna Karlsson

  Hoppas på tur

  blogg@annakarlsson.se

  SvaraRadera
 11. Marjaneh är rätt svar.

  Sören och anders är hejare på att skriva trevliga lättlästa böcker. Och vi vuxna är ju barn också så skulle behöva denna trevliga bok att läsa :) Bara att hålla tummarna...

  fotograf.claes.bengtsson@telia.com

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: