onsdag 7 augusti 2013

Med jobbet kommer tidsbristen...

Så är semestern slut och igår var man tillbaka på jobbet. Jag jobbar iofs bara tre dagar i veckan, men direkt försvinner tre dagar nästan helt och hållet för mej. Även om jag jobbar på eftermiddagar och kvällar, så försvinner nästan hela förmiddagen till alla de där måstena och bordena. Jag menar: hunden måste ju faktiskt få gå ut, mat måste inhandlas, tvätt måste tvättas och hängas... Sen ska jobbet förberedas och hemmet snyggas till. Så timmarna bara försvinner.

Även om det kändes lite jobbigt att åka till jobbet igår så var det ändå härligt att träffa alla medlemmar igen. Sommaren är en knepig tid för oss Viktväktare, men nästan alla hade faktiskt gått ner i vikt. Helt otroligt! Så brukar det verkligen inte vara. Men även när vi har stängt så har vi daglig kontakt med kanske 250 av våra 500 medlemmar, genom Facebook och mail. Så de kan inte "glömma" att "sköta" sej  :-)

Det är alltid första arbetspasset som är värst, man är lätt förvirrad och vet inte riktigt vad man pysslar med. De som dök upp på första klassen igår fick vara höstens försökskaniner, men det gick helt ok. Första arbetsveckan på hösten innebär också en massa bärande och kånkande på kartonger. Det är då vi får stora leveranser som ska fördelas på alla våra klasser. Så vi har haft grejer i hela vardagsrummet som nu ska till olika ställen och just tisdagar är det långt att bära från bilen till lokalen. Vem behöver ett gym???

Nu är vi iaf igång igen och det är 20 veckor till nästa ledighet. Vi stänger två veckor över jul, eftersom det bara är en enda vanlig arbetsdag för oss på de två veckorna. Så vi stänger helt och ger oss hela 18 lediga dagar i vinter, men kan nog inte åka någonstans ändå... tyvärr.

Jag längtar redan till nästa sommar!


10 kommentarer:


 1. Viken vacker bild på er, Lammet & Grisen, fniss..... ♥ Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Jättevacker bild! "En kort en lång en pyramid en stång" ♪♫♪♫ fniss, sången bara fanns i huvudet!
  Länge sedan vi var på detta plejset, men det blev några gånger då det begav sig, vi t.o.m. campade med husvagnen där.
  ♥ Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det skiljer nästan 40 cm och lika många kilon :-p

   Du får följa med oss dit någon gång!

   Radera
 3. o 3 dar i veckan måste var perfekta jobb veckor så borde alal få ha det utan att det skall behöva bero på sjukdomar eller annat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mej passar det bra och skulle säkert göra för många andra också.

   Radera
 4. Åh det förstår jag. Samma här, när jag kommer tillbaka efter en resa etc. så blir jag så förvirrad. Jag längtar också redan till nästa sommar så att jag kan ta ledigt :D

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
 5. 18 lediga dagar och ingenstans att åka? Det är inte likt er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, men avresorna är på fel dagar och pengarna finns inte på hög direkt...

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: