lördag 6 juli 2013

Hemma hos oss!

Igår lovade jag er en liten visning av vårt hem. Vi bor inte så stort och oftast har det varit så rörigt att jag faktiskt skämts för att visa upp mitt hem för folk, men nu är det till slut ordning nästan överallt. Samtidigt! Det har kanske hänt en gång på de 21 år jag bott här. Det har alltid varit något rum som agerat förråd... oftast sovrummet.

Mitt hus är 98 kvm stort och har 3 rum, vardagsrum, kök, badrum, toa och tvättstuga. Man kommer in på nedervåningen till en hyfsat stor hall som går i ljust lila och vitt. Här är en av de rörigare platserna, med saker som aldrig hittar sina rätta plaster utan hamnar ovanpå skåpet. Direkt in till höger finns den lilla toaletten (också lila) och sen Seniors ganska minimala sovrum (grått).

Brevid sonens rum är köket (svart och vitt) som man måste passera för att komma in i tvättstugan och mittemot köket är vardagsrummet som domineras av löpbandet. Det är i vardagsrummet (ljust ljust lila nästan vitt) som vi spenderar mest tid. Där både äter, motionerar och sover vi, höll jag på att säga... jag sover iaf oftast middag där  :-)

På övervåningen har vi vårt stora badrum (svart och vitt) rakt fram. Till vänster är vårt sovrum (vitt) och till höger är numera vårt arbetsrum/gästrum (svart och vitt). Där står en hel del av Juniors grejer hoppackade inför hans flytt i augusti. Det är in hit jag flyr när Martin snarkar för mycket på nätterna, i övrigt är det numera Baileys egen sängkammare. Men det har han inte förstått  :-p

Baileys har en säng i vardagsrummet och en i vårt sovrum, men han sover oftast i soffan eller i vår säng. Han lägger sej där vi är helt enkelt eller där det är lugn och ro för stunden.

Ja, så har vi det hemma hos oss. Som ni ser är det mycket svart, vitt och lila. Möblerna i vardagsrummet ska bytas ut. Soffan kommer Senior att ta med den dag han flyttar och då ska vi ha en större soffan, en sån där som man bygger ihop själv. Annars får vi inte plats när det kommer ungar och flickvänner på besök. Den dagen åker dessutom löpbandet in i hans gamla rum.

Jag älskar mitt lilla hus, särskilt nu när det börjar bli ordning överallt. Sakerna minskar och ordningen ökar kan man väl säga. Det är absolut inget stilrent hem där något särskilt intresse för inredning råder, tvärtom! Det ska vara lättstädat och trivsamt, det är mer min melodi. Det där med inredning, stil och flashiga hem som passar i magazin, det överlåter jag till andra. Jag trivs som det är just nu och är glad över att jag börjar få ordning.

Nu har jag öppnat mitt hem för er, håll till godo  :-)


6 kommentarer:


 1. Att trivas i sitt hem är kanske få förunnat. Jag trivs också i mitt hem och gjorde också i ordning sovrummet för inte så länge sedan. Idag har det varit ett strålande väder, känner hur skinnet biter och talar om för mig att det blivit skoningslöst utsatt för solens verkan. : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog mej 22 år att komma till den där trivseln. NU hoppas jag att det håller i sej :-)

   Radera
 2. ni har det jättemysigt ju. vi ska snart ha stammbyten i badrum, så det är knappast lönt med storstädning och så. har snackat med en städfirma runt knuten här. när renoveringen är färdig, ska vi anlita dem. typ en flyttstädning. enligt andra blir det rejält skitigt, när de är färdiga. dessutom kommer vi få en fläkt. det blir lättare att hålla ordning sedan tänker jag.
  lite nya tapeter tänker jag i samma veva.
  jag är inte heller ngt designlejon. men mysigt, trivsamt och rent vill man ju ha.
  tack för visningen
  kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir nog rejält stökigt efter en sån renovering. Får man bara en grundordning så är det lättare att hålla ordning hela tiden. Lycka till!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: