torsdag 11 juli 2013

Det är helt magiskt!


Det är väldigt mycket Gambia just nu... Ni kommer ihåg brevet jag skickade till Dodou förra veckan
och hans samtal? När vi gick till hotellet i London skickade han ett sms och sedan dess har vi skickat sms till varandra och lärt känna varandra igen. Jätteskoj!

Idag fick vi bilder från Smile och jag kan lugnt säga att jag blev alldeles varm av glädje. Jag blev alldeles lycklig och Martin som stod bakom mej konstaterade att han hade gåshud över hela kroppen. Smile hade nämligen bilder på hela sin familj där alla höll upp sin askar med maskmedicin! Han hade också tagit en bild när de tog sin första dos, den andra blir om två veckor. Och på den tredje bilden sitter familjen bakom en stor hög med myggnät som vi sa att han skulle köpa för resten av pengarna. Han berättade för en tid sedan hur orolig han är för att någon i familjen ska få malaria och då bestämde vi att han skulle få lite extra pengar att köpa myggnät för. Så det har han gjort  :-)

Att se de här bilderna var magiskt! Att känna lyckan bubbla i i hela kroppen, ögonen tåras och känna tillfredsställelsen att ha hjälpt inte bara en människa utan en hel familj, är oslagbar! Att några människor tillsammans kan ge så lite men hjälpa så mycket är mäktigt. Så enkelt för oss, så betydelsefullt för dem. Och för mej! Att få hjälpa dem betyder otroligt mycket för mej. Det är faktiskt en ära att få vara en del av deras liv och se hur de utnyttjar vår hjälp så mycket de bara kan. Vi är med och förändrar deras liv till det bättre och blir lyckliga av att göra det.

Att se bilderna är magiskt och ren lycka. Titta på Smiles fina familj, fundera på vad du kan göra för att hjälpa någon. Vi kommer att hjälpa dem så länge vi kan och de behöver oss. Den dag vi kommer tillbaka till Gambia kommer vi att återförenas med Smile med glädje och även få träffa hans familj. Den dagen kommer vi aldrig att glömma och vi längtar tills vi får komma dit.

Inatt somnar jag med ett smile   :-)


6 kommentarer:

 1. Härligt att få kontakt och få höra att det går bra!

  SvaraRadera
 2. På vilket sätt kan vi hjälpa till? Hur gör ni när ni skickar pengar? Kan man skicka saker?

  SvaraRadera
 3. Man får gärna bidra ekonomiskt med det man kan. ALLA pengar går fram. Vi för över pengar till min svenska kompis som sedan köper det vi vill och sen hämtar Smile sakerna hos henne, eller också får han pengarna i deras valuta. På så sätt vet vi att pengarna kommer fram, går till rätt saker och till rätt person. Enda gången vi kan skicka ner grejer är om vi hittar någon som ska åka dit eller åker dit själva.

  SvaraRadera
 4. Det är trevligt att läsa dina inlägg om gambia,eftersom jag själv åker dit å hjälper med saker å pengar,planerar för nästa resa dit i november,så nu måste man börja spara på saker som ska med,var där senast i februari,då hade du några saker som du ville skicka ner,men du bodde på andra sidan av stan,men du fick ner dom sen av min vän från gotland,när planerar du att åka dit igen då? hälsningar susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbet förhindrar oss att åka under terminerna, så det blir tidigast till jul. Men förmodligen inte då heller... kanske nästa höst om möjligheten finns. Men jag längtar precis hela tiden :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: