söndag 26 maj 2013

Bloggevent - Active and Fun!

Igår var alltså Martin och jag bjudna på bloggevent med Loppi. Temat för dagen var Active and Fun och klädkoden var alltså träningskläder. Eftersom jag bara har en uppsättning träningskläder så blev det en handtvätt i fredags och torkning över natten. Tur jag ska på ett annat event imorrn på Rönisch som handlar om just träningskläder och vi får handla med en helt ok rabatt under ett par timmar. Men t-shirten jag hade ingår inte i min vanliga träningsklädsel, den har vi gjort till Vårruset och ville visa upp. Ser ni vad det står? "Viktväktare gör det i grupp..."

Iallafall... Vi drog på oss kläderna, ganska skönt att slippa fundera på klädsel, och drog in till stan tillsammans med C som också skulle dit. Eventen skulle gå av stapeln på Rica Hotell på Slöjdgatan, som var jättefint! Foajén var magisk och man kan sitta och fika där med gratis WIFI. Vi blev nerfösta i källaren där vi fick PP-märkta wraps att äta, Viktväktarna var nämligen också där. Praktiskt!

När wrappen var uppäten började folk att slå sej ner i konferensrummet. Till ingen nytta alls, vi skulle nämligen börja med ett träningspass tillsammans med Leila Söderholm. Jag blev lite frustrerad eftersom lokalen blev knökfull och jag hamnade längst bak och är man en smurf så får man inte ut så mycket av livet när man inte ser något... men en av arrangörerna såg mitt dilemma och fixade plats åt mej längst fram så jag skulle se allt som hände  :-)

Det blev ett snabbt träningspass på några minuter, där Leila visade hur man med något så enkelt som en handduk kunde köra igenom kroppen rejält på den tid man har 7, 13, 25 eller 40 minuter spelar ingen roll! Det finns inga ursäkter, man kan träna trots att det är ont om tid. Jag har ju gjort så nu att även om jag bara har en kvart på mej, så hinner jag ju springa iaf ett par kilometer. Alltid bättre än inget! Nu vet jag hur man kan träna på annat sätt också, när det finns några minuter över.

Viktväktarna var alltså också där och en av våra kollegor berättade om sin egen viktresa och intervjuade några av sin egna medlemmar och ett par av dem som vi sett på tv i VV´s reklam. Shirley Clamp skickade en videohälsning från Las Vegas och alla blev erbjudna att testa VV online gratis i tre månader. Sen fick vi testa Zumba och lite annat smått och gott. Men det roligaste var nog att träffa Niiini från Hela Sverige Bakar. Vilken härlig människa! Niiini vann Viktväktarnas utmaning och kommer nu att gå på VV och få all hjälp hon behöver för att gå ner i vikt. I september är det ett nytt event, då ska hon visa hur det har gått. Det ska bli himla kul att följa henne. Tråkigt nog bor hon för långt bort för att kunna gå hos oss, men får gärna hälsa på förstås  :-)

När vi gick hem fick vi överfulla och tunga goodiebags och vi fick alltså två... när vi kom hem lastade vi ur allt, tittade och la till rätta för fotografering och såg då att vi fått olika saker i påsarna. Konstigt, alla påsar brukar vara identiska. I Martins påse låg det även kaffe, strumpor, våtservetter och en tygväska... och i någon annans såg jag en burk bodybutter. Så jag vet inte om det var min kasse som man missat att lägga ner allt i. Strunt samma, det är gratis och jag är glad att få följa med. Gnäller man över sånt som är gratis så är man bortskämt och oförskämd och det vill inte jag vara.

När allt var fotat och undanställt, ställde jag mej på löpbandet - men dog efter bara 2 km och blev riktigt sur. Herregud, jag ska ju klara 5 km på måndag! Jag la mej i solen istället för att fixa bröllopsbrännan, det gick bättre. Sen kom bästa kompisen hit, vi grillade och pratade massor! Hon åker hem vid 22, då gick vi och la oss nästan direkt och när jag vaknade i morse lyckades jag faktiskt springa de där 5 km! Äntligen!

Hur min Morsdag varit berättar jag senare, det är läsvärt - jag loooovar!!!


2 kommentarer:

 1. Oj, vad du orkar och hinner!
  Mina bästa träningskläder är från Röhnisch. Men jag har fler...
  Goodiebags.... jag har nu vuxit ifrån det, vet inte, jag får ibland massa prover, men använder inte. Blir väl sisådär med åldern, kan tänka.
  Jag har träningsvandrat idag ;)

  SvaraRadera
 2. Hej hej,

  har en rolig tävling igång på bloggen där du kan vinna en valfri äkta skinnväska!

  Tävla här: http://yarp.blogg.se/2013/may/vinn-en-valfri-vaska-i-akta-skinn-fran-tirapunjicom.html#comment

  kommer även upp en till tävling under dagen!

  Mvh Nathalié

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: