torsdag 4 april 2013

Trasslar till det ibland...

Jag är väldigt bra på att agera först och tänka sen... att jag trasslar till min tillvaro är bara förnamnet...
Å nu har det hänt igen.

Det händer ganska ofta att det kommer sms med förfrågningar om extrapass i Tingsrätten med ganska kort varsel. Svarar man snabbt så blir man oftast bokad och kan få sitta någon timme extra lite här och där. Välkomna extra pengar i min värld.

Imorrn har jag ett sånt pass, när jag bara ska komma in mellan 9-12 för att avgöra ett enda ärenden. Idag fick jag sms om ett sånt pass till nästa vecka. Jag funderade lite, men kände inte igen detumet så jag tackade snabbt ja. Lite för snabbt... när jag skulle skriva in det i almanackan visade det sej att jag redan var bokad då, för min ordinarie dag. Hmmm, vad gör jag nu då...?

Så funderade jag lite och vägde en hel dag (9-17) med iofs en full dags betalning, mot EN timmes tjänstgöring för halva arvodet. Å kom fram till att jag nog föredrar den där timmen med hälften av pengarna, den där timmen kommer nog inte stanna vid en timme utan blir kanske två eller tre. Men då vet jag iaf att Baileys slipper vara ensam så länge. Å när jag ändå ska ta bort mitt ordinarie pass pga att jag ska springa Vårruset i maj så kunde jag ju göra mej av med denna till samma avbytare.

Så jag skickade iväg ett mail till min räddare i nöden som sa ok bägge dagarna. Så det löste sej ju himla smidigt. Han får ett par dagar extra och jag fick precis som jag önskade. Nu ska jag bara meddela sekreterarna också så är allt klart.

Men det är så typiskt mej, att snabbt slänga iväg ett ja och sen se att det trasslade till dej. Det är ju lixom inte första gången det händer. Å inte lär jag mej heller... men men, det är sån ja e och det brukar ju lösa sej till slut ändå  :-)

Som man säger i Gambia: Noooo Problem!


8 kommentarer:

  1. Hahha :) ja, men bra du lyssnade inåt :)
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Delta gärna i mina tävlingar:
    http://emssan.blogspot.se/search/label/P%C3%A5g%C3%A5ende%20t%C3%A4vlingar

    VECKANS BLOGG:
    http://emssan.blogspot.se/2013/03/vinnaren-av-veckans-blogg-tavla-om_31.html

    Om du inte gillar såna här kommentarer, så ber jag om ursäkt!!

    Ha det bra! /Em

    SvaraRadera
  3. Så där kn det bli för mig med ibland. Tur att det löste sig ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det mesta brukar ju lösa sej, så även denna gång :-)

      Radera
  4. Du är en stor problemlösare så jag förstod att du skulle kunna fixa till det på bästa sätt.
    Trevlig helg.
    Kram!

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: