tisdag 30 april 2013

Ingen festlig Valborg alls...

Idag är det sista dagen i April, i folkmun kallad Valborgsmässoafton. Den dagen då många studenter har mösspåtagning och kvällen då många satsar på att bli så berusade som möjligt. Inte bara ungdomar... de som märks mest och uppför sej värst brukar väl vara medelålders kvinnor? Tycker jag iaf...

Här hemma blir det inget firande alls, inte ens en liten brasa. Om vi inte ser någon på vägen från jobbet möjligtvis. Vi ska nämligen jobba precis som vanligt på tisdagar; två klasser i Haninge. Om det kommer några medlemmar har vi ingen aning om, vi brukar nämligen ha stängt. Men eftersom vi ändå betalar hyra och inte har något speciellt för oss, så har vi öppet. Det kan ju finnas fler än vi som inte tycker att Valborg är så där superheligt.

Martin är ledig, medan killarna jobbar. Så idag ska vi ha en liten lunchdate, bara Martin och jag. Självklart blir det sushi! Under förmiddagen har han gått en rejäl långpromenad med Baileys och jag har varit iväg och besiktat bilen. Våra medlemmar brukar säga att det är lika läskigt att ställa sej på vågen som det är att åka till bilbesiktningen. Jag håller inte alls med! Det är mycket läskigare att besikta bilen! Men allt gick bra och nu slipper vi tänka på det på ytterligare ett år.

Det händer mycket just nu, en del kan jag berätta om  - en del är lite hemligt. Det riktigt skojiga är lördagens bloggevent; Den Stora Bloggdagen! Då träffas ett hundratal bloggare på Clarion Hotell på söder för att mingla, prata, umgås och lyssna på olika föredrag. På kvällen blir det fest och sen får Martin hämta mej eftersom jag inte får bära goodiebagen som nog kommer att vara välfylld. Är du intresserad av att följa med? Klicka här! Jag tror att det finns biljetter kvar.

Imorrn händer också kul grejer. Då ska vi träffa Martins bror och delar av hans familj som kommit hit från Polen för att hälsa på. Det är nästan tre år sedan vi sågs senast och mycket har hänt sedan dess. Vi ska äta mat hos Martins föräldrar och träffa hans tvååriga brorsdotter. Jag orkar fortfarande inte sitta så lång stund i taget, så efteråt kommer jag väl att kollapsa på soffan eller nåt.

Det gör fortfarande ont att sitta, trots att det gått drygt en vecka. Jag kände av bandet i helgen, men nu känns det nästan inte alls. Jag har förlikat mej med att mestadels vila, eftersom jag känner att det läker bättre då. Alla förband är borta och jag har bara några små färgskiftningar kvar i ljumskarna. Benet känns bättre efter att Martin har masserat, men det är nog något jag måste kolla upp. En vecka till i stillhet, sen får vi se hur det känns... Jag längtar efter ett bad! Vet ni förresten att det är inkontinensdagen på måndag? Kan vara bra att veta  :-)

Ha nu en riktigt trevlig Valborgskväll och ha gärna lite extra koll på varandras ungdomar. Å du? Du köper väl inte ut åt någon minderårig? Å snälla ni! Strunta i smällare och fyrverkerier för både djuren och naturens skull.


4 kommentarer:

 1. Det går framåt, sakta men säkert. Förstår att det känns jobbigt för dig som vill vara i farten så mycket och vill klara av det mesta.
  Vi blir nog inomhus i kväll, inget majbrase firande, känns det som.
  Smällare och raketer är ett otyg, har aldrig köpt någon i hela mitt liv. Min förra man köpte en gång för Peters skull, ville så gärna, han var inte så gammal då.
  Vill önska dig en fin Valborgsmässohelg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går jäkligt långsamt! Men men... bara att stå ut antar jag :-)

   Radera
 2. Det sitter inte utanpå, ditt onda, som sagt. Men det kirrar du, optimistiska Marlene!
  Jag har varit iväg och styrketränat och gått uppförsbackar på rullbandet, samt cyklat dit och hem och det blåser, ta mig tusan!
  Så här är lugnt, väldigt lugnt. Vill önska er en trevlig Valborg, för det kan man ju säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar inte ens gå på löpbandet just nu... men snart så...

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: