lördag 9 mars 2013

Överraskad sambo :-)

Före klippning
Igår gjorde jag ytterligare en grej som jag längtat efter länge. Jag klippte mej kort! Allt mitt halvlånga hår försvann och det var superskönt. Jag har dragit mej för att ha en kort frisyr eftersom jag då måste klippa mej så himla ofta. Men jag tycker egentligen att det är snyggare med korta frisyrer än långa (som egentligen bara är hår och ingen frisyr alls), så går gjorde jag slag i saken.

Varje gång jag kommer till frisören så säger jag att de får göra precis vad det vill med mitt hår och varenda gång blir det ändå samma sak som gången innan. En av tjejerna som gärna vill klippa mej är så himla tråkig och jag ser ut som en tant när jag går därifrån. Men den andra tjejen som klipper är helt annorlunda och testar lite. Så igår kollade jag noga vem som jobbade och lyckades komma när den första tjejen var upptagen med en kund och den andra inte hade nåt att göra. Yes!

Efter klippning
Jag satte mej i stolen och sa "Gör precis vad du vill" och tydligen hade hon en bra dag för hon lyste upp och sa "Tänk om jag vill klippa dej kort då". "Gör det då" sa jag och hon tittade förvånat på mej och undrade om jag verkligen menade det. "Hör du inte vad jag säger? Gör vad du vill!" Hon frågade om jag var helt säker och jag sa att jag är helt säker och sen satte hon saxen i håret och klippte av allt. En liten stund senare gick jag därifrån med en kort, härligt sportig frisyr.

Jag berättade inte för någon vad jag hade gjort. Senior konstaterade bara att jag hade klippt mej, medan Junior flinade stort och sa att det var fint. Jag stod i köket när Martin kom hem och han tvärstannade när han såg mej. Han har aldrig sett mej i kort hår men han gillade det han såg. Snacka om att han såg överraskad ut, jag brukar ju inte kunna hålla tyst om såna här saker  :-)

Efter middagen (som jag nästan hade färdig när Martin kom hem och han dog nästan av chocken) färgade jag över alla gråa strån. Så nu är jag både korthårig och enfärgad. Känner mej nästan som en ny människa. Folk frågar hur jag vågar? Vaddå? Det är ju bara hår!!! Det växer ut och i mitt fall växer det väldigt snabbt. Frisören konstaerade igår att det har växt ca 10 cm sen strax innan jul. Så vaddå? Det är snart långt igen, om jag vill  :-)


5 kommentarer:

 1. Nu har jag lagt ut vinnaren av veckans blogg, kika in och se vem det blev som vann :)

  Ny chans att synas med bildlänk på min blogg varje vecka!

  SvaraRadera
 2. Asså, jag såg dig på FB. Trodde det var ett skämt, för du var inte alls lik dig. Precis innan hade jag fått något nätfiske i mailen, så nu tänkte, nu är det klippt (haha!)...
  Du blev skitläcker ;)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Va kul att du inte kände igen mej :-)

   Radera
 3. Det är väldigt skönt med kort hår! Inget jox i håret och det håller sig borta från ansiktet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, lite jox måste jag ha ändå. Men det var väldigt skönt att springa idag utan att behöva sätta upp allt hår :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: