fredag 25 januari 2013

Bästa metoden?

När våra bekanta försöker gå ner i vikt med någon annan metod än Viktväktarna, vågar de knappt berätta detta för oss. Men snälla ni; vi dömer ingen! Vi anser att VV är den bästa och mest långsiktiga metoden, men för oss är det viktigaste ATT man tar tag i sin vikt - inte HUR!

ALLA metoder fungerar! OM man har tålamod... Men vi tror mest på VV eftersom man inte behöver göra några uppoffringar eller undantag. Det är lixom inga konstigheter... man får äta allt, men inte alltid. Det där vi lärde oss i skolan som kallades tallriksmodellen funkar fortfarande, man måste bara fräscha upp kunskapen lite. För i grund och botten handlar det ju om att inte äta mer energi än man gör av med. Ganska enkelt om man tänker efter. Men så svårt.

Det fler och fler kommer på nu är att man dessutom måste prioritera vila. Jag blev intervjuad angående detta nyligen eftersom det är det enda jag ändrat senaste året och då helt plötsligt tappat nästan 10 kg. Forskare blir mer och mer övertygade om att vila och god sömn är minst lika viktigt som motion och det är iaf jag helt övertygad om. Ska bli spännande att följa den diskussionen.

Så här i början på året ska många bli hälsosammare och gå ner i vikt. Jag önskar bara att man istället för en snabb kur kunde se det som en livsstilsförändring. På så sätt skulle fler må bättre under en långt tid och inte ge upp sitt nya liv i mars. För så är det; just nu har vi fullt med folk varenda kväll med motiverade personer som gör allt för att gå ner så mycket som möjligt på kort tid och i mars tyckte de att deras nya liv var för tråkigt och att de inte gick ner sina 25 kg till påsk och så slutar de. Det är samma trend på gymmen, nu är det knökafullt och närmare sommaren är ställena tomma igen.

Det är synd att man inte håller ut och kör ett långsammare tempo från början, men ett tempo som håller i längden. Det är så vi ser på Viktväktarnas program. Det är inte någon quickfix, utan ett program man kan leva med resten av livet. Det skulle jag inte kunna göra med en diet där man utesluter olika produkter. Jag vill äta av det jag tycker om! Så jag äter godis, semlor, såser och dricker läsk - men jag väljer mina tillfällen.Jag äter godis och dricker läsk på helgen, ska jag äta en fetare middag på kvällen äter jag en sallad till lunch. Jag planerar mina intag så gott jag kan, men blir inte nedslagen och slutar med allt bara för att jag spårar ur en dag. Då är det väl bara att försöka göra bättre val nästa dag?

Var och en blir salig på sin tro, heter det ju. Jag tror på Viktväktarnas program eftersom det funkar för mej. Martin gick ner 60 kg med VV, så det funkar även på riktigt tjocka personer. Man går upp och man går ner beroende på hur man mår och hur man lever, men vi vet hur vi ska göra för att vända skutan rätt igen. OCH vi ger inte upp!


4 kommentarer:

 1. Det låter så enkelt, rätt och riktigt då du skriver om den rätta metoden att gå ner i vikt. Jag har för dålig karaktär helt enkelt och ger upp för lätt.
  Tycker nästan illa om att laga mat så då blir det för det mesta det som är enkelt, lätt att laga.
  Men, jag vet, tror jag, vilka fel jag gör så vi får se.
  Förut var det fem kg jag skulle gå ner, nu är det åtta. Trösterikt, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte heller om att laga mat, så det får Martin göra :-)
   Jo, mycket ligger ju i att man måste ha iaf lite karaktär... hittar man bara rätt drivkraft så brukar det faktiskt lösa sej.

   Radera
 2. Mycker bra skrivet!
  Jag håller med dig. Att vilja gå ner, och jag säger mer leva nyttigt, är det mest intressanta inte hur man gör. Utan att man gör. Däremot kan jag tycka att det är viktigt att fråga sakkunniga personer om vad som är bästa alternativet så att man på resans kupp inte skadar kroppen.

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är vilket som skadar kroppen mest; att vara överviktig eller gå ner i vikt på "fel" sätt?

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: