onsdag 19 december 2012

Tacksam

Vid det här laget borde jag ha klivit ur duschen och ätit frukost, istället sitter jag här och fundeliderar...

Jag vet att jag sagt det förr, men det slår mej allt oftare hur bra jag har det! Det känns som att många försöker hålla ihop både sej och sina familjer så här i jultider och nästan krampaktigt försöker intala sej att allt är ok... Jag ser hur en del av de jag möter dagligen nästa går sönder av stressen och alla krav som både de själva och andra har på dem. Nu väntar en massa lediga dagar när man ska vara glad och umgås, dagar man borde se fram emot. Men i en del fall känns de där dagarna som ett stryptag och det tycker jag är så enormt sorgligt. Statistiken talar sitt tydliga språk; efter jul ökar skilsmässorna. Man ska bara klara av helgerna först, sen släpper man bomben.

Å mitt i allt det där så känner jag sån otrolig tacksamhet för mitt liv. Jag vet ju hur det känns när livet rasar och allt är svart. Men jag vet också att man kan ta sej upp, men mycket slit, jävlar anamma och en del hjälp. Det är skitsvårt och det tar tid, men det går. Och ut kommer oftast en liiite bättre människa, så var det iaf för mej.

Här sitter jag med en man som skulle ta ner månen till mej om han kunde. Två tonårssöner som helt frivilligt följer med på våra semesterresor och tom ser fram emot det. Den mest älskade hunden i världen finns i vår familj och vi har ett helt ok boende och pengar så vi klarar oss. Jag kan göra nästan vad jag vill, när jag vill, utan att mötas av sura miner eller behöva "be om lov" innan. Mycket mer än så kan man inte begära. Jag har precis allt jag behöver och vill ha.

Visst skulle det vara bra att ha ett par miljoner eller mer på banken, men på nåt sätt så tror jag att man värdesätter det man har mer när det inte finns ett överflöd. Visst skulle det vara skönt med sol året om, men det får man väl fixa i framtiden då. Igår fick jag ytterligare ett bevis på att jag mår himla bra; igår hade man inte låst om massagestolen i lokalen vi hyr. Så jag fick min kvart i stolen och det gjorde inte det minsta ont någonstans! Maskinen knådade och det var bara skönt.

Jag vet att det finns människor som irriterar sej på andra som mår bra och som dessutom inte har vett att hålla truten om det. Men det här är min blogg och jag skriver precis vad jag vill! Sa jag att jag mår himla bra och är tacksam för mitt härliga liv  :-)

Ha en bra dag alla ni där ute, det är ni värda!


4 kommentarer:

 1. Lyssna inte på Jante, fortsätt må bra!

  Jo, tack, jag vet. Om jag säger att jag mår bra, så har man inte så mycket till övers att prata om. Folk förväntar sig att det är något trubbel, någonstans. Annars tar man till vädret.
  Säger man "huvet upp o bena ner" har man garderat sig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får hitta nåt slags standardsvar så man har nåt att prata om :-)

   Radera
 2. Fortsätt du att må bra :) att ta hand om sig och mod att leva livet så att man får ut det bästa av det oavsett vad andra tycker, tror jag många vill. Men dom kanske inte vill göra jobbet..förändringen ..som krävs.
  Det känns äkta här me.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gör mitt bästa :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: