torsdag 27 december 2012

Händelserika dagar i Gambia


Skriver ett kort inlägg från ett varmt och härligt Gambia. De två dagar som vi varit här har varit full fart och väldigt händelserika. Jag sitter på en väldigt dålig uppkoppling, så detaljerna får jag ta när det finns en bättre lina att surfa på.

Men jag har hittills träffat på två bekanta från min tid här på 90-talet, kompisen L som mötte oss på hotellet redan första dagen och Mr P som vi letade upp igår. Jag känner knappt igen mej, men känner ändå hur jag hör hemma här på nåt sätt. Just nu försöker min hjärna att koppla ihop 90-talet med nutid och ställa om kartan över hur det ser ut här nu.

Igår gick vi förbi byn där jag bodde, som är helt förintad och numera består av en stor golfbana. Vi gick till Bakau där jag jobbade för att jag skulle få ordning på hur samhället ser ut nu och vart vårt hotellet faktiskt är beläget. Nu har jag iaf en någorlunda koll  :-)

Idag har vi åkt runt med Bouba som är vår chaufför under de här veckorna. Han har tagit med oss till huvudstaden Banjul och marknaden där, vi har sett krokodilfarmen och kört runt lite i "mina gamla kvarter". De första nallarna har delats ut till glada barn, imorrn ska vi besöka Boubas familj och dela ut både leksaker och kläder där.

Vi mår fantastiskt bra. Jag har en nostalgitripp utan like och är helt slut på kvällarna. Vi njuter av värmen (32 grader), solen, naturen och av att bara vara lediga. Det kommer att bli enormt svårt att åka hem...


3 kommentarer:

 1. Jag tycker det var inte längesen som alla ni satt i vår husvagn på Öland och du pratade dig varm om Gambia, Marléne...
  Passa på och NJUT nu, även om Gambia är lite förändrat sen sist du var där. Kramar till er alla♥

  SvaraRadera
 2. Vad roligt det är att följa med till Gambia!
  Hoppas att ni får en fortsatt trevlig semester.
  NJUT!

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
 3. Men gud så mysigt! vilken resa ni gör! bästa tiden att åka med! vi har ishalka här i sthlm! gott slut och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig!

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: