tisdag 20 mars 2012

Mycket nu...

Dagarna går i ett just nu.
Igår var det först besiktning med yngste sonen på allergimottagningen. Och efter en snabb lunch, var det dax för tandläkaren för mej. Sen skulle man ju jobba också... Kan väl säga att jag somnade ovaggad igårkväll.

Å i morse var jag uppe med tuppen för att tjänstgöra i tingsrätten hela dagen. Nu har vi lunch paus och jag kan konstatera att de åtalade som passerat oss idag varit mycket säregna och minnesvärda. Många med missbruk av olika slag och då far tankarna genom skallen... hur mår deras barn? Hur har barnens uppväxt varit och hur ser livet ut för dem i vuxenlivet?

Hur blir man av att växa upp med en missbrukande förälder? Jag har ju läst olika berättelser, men undrar särskilt över dem som INTE skrivit ner sin historia. Är det bara de som lyckats med sitt liv som skriver kanske? Ofta blir man ju ett resultat av den behandling man utsätts för. Hur många barn till missbrukare är själva missbrukare? Sånt kan jag fundera över när jag sitter och lyssnar. Å då känns det ännu viktigare att få öppna det där jourhemmet som vi drömmer om.

Snart är det dax att gå in igen och sen vidare till jobbet. Kommer nog vara ganska trött ikväll också. Men resten av veckan är ganska lugn, imorrn blir det träff med narkosläkaren och operationsförberedelser inför tisdag nästa vecka. Sen ska vi väl beställa de där grejerna till badrummet också...

Jaja, allt löser sej och imorrn ska våren komma tillbaka :-)

.

3 kommentarer:

 1. Hur man blir när man växer upp med en missbrukare är ju indivuduellt såklart. Personligen bodde jag med min missbrukande förälder från 11-årsålder till 15-årsålder då hen inte orkade ta hand om mig längre och kastade ut mig. Min uppväxt har gjort mig både starkare och svagare. På ett sätt är jag mer självständig på grund av att jag tidigt fick lära mig att laga mat, tvätta, städa, hushålla med en liten matbudget osv. Däremot har jag väldigt låg självkänsla och en ständig rädsla av att bli lämnad för att jag inte är värd mer. (Den andra föräldern ville inte heller ta hand om mig) Något som jag dagligen jobbar på också. Är idag 19 år och har bott ensam sedan jag var 16 år. Jag både pluggar (tar studenten i Juni) och jobbar extra (har fast heltidsjobb efter studenten). Min förälder har själv påpekat för mig att det bästa som kunde ha hänt mig var att komma ifrån hen och att hen är stolt över mig för att jag kämpade för min rätt till skolgång och tog mig upp trots att jag lika gärna kunde ha skitit i allt och blivit likadan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Det du skrev berör mig och jag hoppas att du är stolt över dig själv!
   Du verkar vara helt fantastisk!
   Varmt grattis till den kommande studenten.

   Radera
  2. Tack för att du delade med dej, det var en läsning som förgyllde min dag. Härligt att höra att det gått bra för dej. Det där med låg självkänsla har jag också haft jobbigt med, så det kan man ha utan en trasslig uppväxt. Det är människor som du, som gör skillnad. Du är viktigt!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: