måndag 19 september 2011

Kissa i badet?

I Expressen idag kan man läsa om att nästan alla kissar i bassängvattnet. Det visste vi väl redan? Att barn gör det är väl nästan självklart, men vuxna... Ändå tycker jag faktiskt inte att det är det äckligaste. Då är det värre när man behåller skitiga underkläder på under badbrallorna - blä! Eller inte duschar innan man kliver i bassängen - ännu mer blä!

Tänk bara en riktigt äcklig svettig kropp som kliver direkt ner i bassängvattnet. Gammal svett som blandas med klor, kiss och gammal kalsongskit. Då kan man iaf konstatera att klor och kiss är ganska rent...

Hur svårt är det att duscha och ha enbart badkläder på sej? Att ha särskilda badbyxor för bebisar och berätta för sina barn att man går upp om man behöver kissa eller bajsa. Det tror jag iofs är enklare än att påtala för en svettig gubbe att han faktiskt borde duscha... eller för en cool 14-åring förklara att kallingarna lämnas i skåpet och att det räcker med badbyxor. Äckligt är bara förnamnet!

Min son tävlingssimmar och tillbringar 12-13 timmar i veckan i en simbassäng. Han har hört att man får i sej någon deciliter urin vid varje träningspass... dubbelblä! Men hellre det, än gammal svett! Hur beter ni er i simhallen och vad säger ni till era barn? Kommer ni att bada mer efter att ha läst det här...?

.

6 kommentarer:

 1. En helt ointelligent notis i Expressen
  Kvällspressen sjunker ganska lågt i hopp om att vinna läsare

  SvaraRadera
 2. Hm, jag är inte så sabla rädd för svett heller faktiskt. Fast å andra sidan badar jag aldrig. Men det är mest för att jag är en inbiten badkruka, inte p g a det som eventuellt finns i bassängen. Klor är nog dessutom bra mycket giftigare än svett.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte över huvud taget hur man "tänker" om man har på sig kalsonger under badbrallorna??? Det är något mycket elementärt man inte fattat då. Än mindre att behålla de man hade på sig.

  Och allt snuskande över huvud taget som att inte duscha innan man kliver i bassängen på det allmänna badet, eller inte ens tvätta händerna vid toalettbesök och kanske gå ut i puben igen och fortsätta käka jordnötter till ölen. (Som jag har sett till synes normalintelligenta män göra på restaurangtoaletter. *spy*)

  Bägge delar innebär i min syn att vara så rubbad att man knappt borde få gå lös bland folk utan snarare borde vara tvångsintagen. Då är man sjuk, sjuk, sjuk i huvudet...

  SvaraRadera
 4. Piedra: Svett är en av få fobier jag har. Tycker det är sååå läskigt, särskilt på män. Vi fick stänga av tv´n när jag var liten och Elvis visades :-S

  Anders: Såja... så upprörd behöver du inte bli. Lugn och fin :-)

  SvaraRadera
 5. God morgon, Marlene!
  Badbassänger, ja usch, ja...
  Jag gick ju länge på Vuxensim (simning för badkrukor) och blev varse hur det kunde vara när jag tränade på annan tid och en massa ungdomar var där.
  Klart tidningarna blåser upp det hela, men visst förekommer sånt som skrivs och - det är atelt (översatt: göräckligt)!
  Att jag sen slutade med Vuxensimmet beror på andra saker.......

  SvaraRadera
 6. Jag duschar före bad och efter(förståss) behov uträttas på härför avsedd plats! Hörde om en som blivit portad från ett bad för att ha kissat i bassängen! Jag sa då det har väl många men fått bada vidare så varför detta? Jo tror du det är många som pissat i bassängen från 10:an?

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: