tisdag 16 augusti 2011

Tomtar på loftet...

Tomten kom hem till oss i morse - i AUGUSTI!!!
Vår kompis är både snickare och auktoriserad jultomte, jättepraktisk. Om ni tittar på bilden så ser ni att han ÄR den riktiga tomten  :-)

Klockan 8 kom hans två arbetskompisar hem till oss och började med att riva ur det första fönstret som skulle bytas. När de såg hur mycket mindre det nya fönstret var ringde de Tomten som fick köpa virke på vägen. Under tiden drog de loss de andra två fönstrena också... snacka om luftkonditionering! Tur vi tänkte till och inte gjorde detta på vintern. Så kom Tomten med virket och då blev det fika, det blir mycket fika när Tomten är med...

När vi bytte fönster i lilla toan så tog själva fönsterbytet kanske 45 minuter, sen fikade vi i två timmar  :-)

Nu har Tomten återigen lämnat sina kompisar här medan han själv är iväg och handlar nåt. Han kommer väl tillbaka lagom till lunch... För så är det när man jobbar hos oss; man får fika när man vill och självklart en nyttig lunch. Alla brukar vara nöjda och glada när de är färdiga här, och mätta!

Nu är iaf ett fönster på plats, men med väldigt mycket ventilation. Det är lixom bara fönstret som sitter där, ingen isolering och man ser rakt ut i trädgården. Det ska bli så himla skönt att få detta klart! De gamla fönstrena var otäta och dragiga, halvruttna och svåra att tvätta. Nu får vi isolerglas, det kommer att bli både tystare och varmare. Nu är alla fönster i hela huset bytta, det tog bara 18 år.

Klart det kostar en slant, men en hel del kommer tillbaka i en mindre elförbrukning. När vi bytte fönstrena i köket var elkostnaden 3000 kr mindre första året!

I bästa fall hinner de klart innan vi ska till jobbet, annars får vi anlita "Tomtevakten". Dvs Martins pappa får komma hit och låsa efter dem när allt är klart. Allt löser sej - eller hur  :-)

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: