måndag 25 december 2017

Matsedel v 52 - med Smartpoints Flex förstås!

Sista veckan 2017! Blev året som ni önskade? Uppfyllde ni era nyårslöften? Förmodligen inte... statistik visar att löften som ges på nyår nästan aldrig uppfylls, precis som det man påbörjar en måndag nästan aldrig avslutas...

Trots detta kommer många av er att avge nya löften på söndag, som ni börjar uppfylla på måndag nästa vecka. Hur ska ni göra för att lyckas den här gången då? Mitt förslag är att ni engagerar fler i det ni vill klara av. Handlar det om vikt så be familjen om hjälp och förklara att det handlar om er hälsa. Ingen i familjen vill väl annat än att ni ska må bra? Å gör upp ett långsiktigt mål, minst ett år! Satsa inte allt direkt! Gör inte för stora förändringar, utan ta det i små steg så det inte blir för mycket på en gång. Dra inte in på allt utan ät godis, drick vin eller vad det nu är ni tycker är gott, en gång i veckan eller månaden - annars blir det för tråkigt och ni kommer aldrig stå ut i längden.

Detta har jag lärt mej med åren och efter många dikeskörningar. För mej är planering a och o och att inte straffa mej själv när det går åt skogen. För åt skogen går det, hur duktig man än är. Flera gånger dessutom. Men det gör inget i längden!

Vi drar på semester på torsdag, men självklart har jag planerat veckans mat åt er ändå. Både med gamla SP och nya SP Flex. Vassegoda!

Måndag: Frittata med pasta och zucchini 11 SP/8 SP Flex
Tisdag: Fiskgratäng med osttäcke 3 SP/2 SP Flex plus potatis
Onsdag: Kyckling i paprikasås 4 SP/2 SP Flex plus pasta
Torsdag: Kassler med broccoli i ugn 5 SP/5SP Flex plus potatis
Fredag: Gratinerade saffransräkor 6 SP/3 SP Flex plus ris
Lördag: Tacogryta 4SP/4 SP Flex plus ris
Söndag: Gratinerad hummer fr 5 SP/4 SP Flex

Nyårsbonus: Hallonsorbet 0 SP/0 SP Flex


Jag återkommer med förslag på nyårsmeny under veckan. Annars finns det en från förra året HÄR.

Ha ett riktigt härligt nyår och lova inte för mycket  :-)


1 kommentar:

  1. Kano att hitta färdiga matsedlar .....blanda ihop de man själv gillar av dina olika :) <3

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: