lördag 30 december 2017

Första dygnen på Kap VerdeSå var vi då här, i Santa Maria på Kap Verde. Resan började redan i onsdagskväll, då vi tog oss till Best Western i Arlanda Hotellby. Flyget skulle gå redan kl 7 på torsdagmorgonen, då är det skönt att vara på plats och slippa köra de 7 milen som vi har dit.

Klockan väckte oss 4 ändå… vi åt frukost på hotellet och tog sedan hotellbussen till Arlanda. Detta Best Western var inte lika bra som det vi bodde på förra året. Rummen låg i en länga utanför receptionsbyggnaden så man fick släpa bagaget utomhus, sånt tycker iaf jag är lite opraktiskt… särskilt när det är kallt och tidigt på morgonen. Så nästa år är vi nog tillbaka på Best Western Park in igen.

Hur som helst så lyfte iaf planet som det skulle och vi var äntligen på väg! Efter 7 timmar och 20 minuter landade vi tom före planerat på Sals flygplats på Kap Verde. Solen sken och det var runt 25 grader, och blåste… blåsten var vi förberedda på, men att det var så mycket och precis hela tiden var vi kanske inte lika förberedda på. Men så är det; på Kap Verde blåser det rejält precis hela tiden. På nätterna viner det i husknutarna. Klarar man inte blåst, ska man inte åka hit.

Transfern tog bara en dryg kvart, nära och bra – sånt gillar vi! Vi hade valt Smartline Crioula Hotel, som finns i Vings hotellutbud. Här har vi all-inklusive och wifi.  När vi packat upp tog vi vår påse med grejer till Ving-guiderna och knallade iväg för att upptäcka vårt närområde. Vårt mission var att lämna påsen på Vings kontor, köpa Cola och fixa kontantkort till mobilen. Allt gick smärtfritt, utom att köpa läsk. Vi vill ju ha Cola Light eller Zero, det fanns inte… frågan var om det inte fanns för dagen eller överhuvudtaget… 

Vi var rejält trött så efter middagen gick vi och la oss nästan direkt efter kvällsmaten. Middagen
imponerade inte ett dugg, förhoppningsvis skulle frukosten vara bättre. Sängarna imponerade inte heller… vi vaknade tidigt med ont i ryggen bägge två. Men när man vaknar tidigt hinner man se soluppgången och den var imponerande! Det är absolut värt att vakna vid 7 varje morgon för att gå ut och fota, hemma är ju klockan 9 då så det är ju inte särskilt konstigt att vi vaknar då.

Efter frukosten, som var betydligt bättre än middagen, gick vi till piren i Santa Maria. Där skulle Ving har sitt välkomstmöte som man gjort om till en promenad, hur bra som helst! Vi fick se hela ”byhålan”, tips på restauranger och en massa bra-att-veta. OCH vi fick veta att det finns Cola Zero! Så efter promenaden gick vi till ett annat supermarket och där fanns iaf halvliters flaskor med den ädla drycken.

Det tar kanske 15 minuter att gå den stenlagda strandpromenaden från vårt hotell till Santa Maria. För mej tar det typ 45 minuter eftersom jag ska fota allt. Åt andra hållet finns ingen strandpromenad, där får man promenera direkt på stranden. Det finns inget annat heller åt det hållet, bara sand… den delen utforskade vi på eftermiddagen. Vi gick runt hela udden och hade jättemysigt! När dagen var slut hade vi gått ca 17 000 steg, det mesta i lös sand, och var rätt möra. Den svenska tiden sitter fortfarande kvar i kroppen, så det blev en tidig kväll igen. Middagen imponerade däremot på oss rejält, man hade verkligen ansträngt sej med uppläggning och utbud.

I morse var vi återigen vakna vid 7 och bjöds på en helt otrolig soluppgång. Här behövs verkligen inga filter för att förbättra bilderna! Det var bara jag och en till på stranden, det enda som hördes var… vinden… förstås! Det är inte konstigt att detta är kite-surfarnas paradis. 

Att få till detta med internet och få datorn att funka är inte så lätt. Kontantkortet funkade perfekt, men min telefon funkade inte som hotspot och hotellet wifi är inte strålande. Idag testade vi med Martins telefon och då funkade det till slut. Så uppdateringarna kommer att bli lite som de blir. På instagram däremot kommer bilder hela tiden, ha koll där om ni är nyfikna @marlenerinda

Nu ska vi lägga oss vid poolen resten av dagen, det är lite för blåsigt att ligga på stranden. Därför har man lagt sand runt poolen, så man ska få lite strand ändå. Helt ok för oss! Ska berätta lite mer om själva hotellet i ett eget inlägg och mer om ön förstås. Tills dess får ni ha det så himla bra, årets sista dag!

5 kommentarer:

 1. Just på grund av blåsten har vi valt bort Kap Verde som annars verkar väldigt fint. Tyvärr går det till och från denguefeber som inte heller är så roligt. Men man kan inte vara rädd för allt och jag minns att svägerskans strandbilder var helt fantastiska! De hyrde hästar och red längs med stranden vilket var en härlig upplevelse. Om man nu vågar sätta sig på en sådan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi visste om blåsten ibland måste man våga chansa som du säger :-)

   Radera
 2. Det var bra att veta, det om blåsten, för då går det bort! Det räcker med att det blåser en del i Lidköping ;)
  Men det ser ju sagolikt underbart ut!
  Ha det så gott och njut och internet är ju inte hela världen när man är på semester

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättefint - men blåser! Men det är ju en ö, så det är ju rätt naturligt.

   Radera
 3. Vi var ju på andra ön när vi var där förra året. Visst blåste det men inte så farlig. Det var ju kringbyggt hotell (bodde på ett gigantiskt) så ganska mycket lä. Ven inte på nätterna. Var tyst och lugnt. ��

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: