tisdag 5 september 2017

Min viktresa i Aftonbladet i söndags

Då var det dax igen... nej, det är ingen ny översvämning den här gången tack och lov! Det handlar om något betydligt trevligare, det var nämligen dax att dyka upp i en tidning igen. Den här gången var det Aftonbadets Söndagsbilaga och kom lite överraskande.

Självklart visste jag att jag blivit intervjuad och fotad, men det var så länge sen att jag trodde man strukit hela artikeln - det blir nämligen så ibland. Så när en bekant la upp en bild på tidningen strax efter lunch i söndags blev jag faktiskt lite förvånad. Att se sej själv på omslaget på en tidning vet jag inte om man vänjer sej vid, det får man väl fråga någon som är där lite oftare än vad jag är... Texten har jag oftast ett hum om, så det är bilderna jag brukar vara mest nyfiken på. Maria som tog bilderna den här gången hade verkligen lyckats bra, jag såg helt ok! Klickar ni på dem blir de större  :-)

När reportern ringde mej för att fråga om jag kunde tänka mej att ställa upp i en artikel om livsstilsförändring sa jag ja nästan direkt. För mej är den typen av artiklar mer intressant än när det handlar om att gå ner mycket i vikt på kort tid. Nu fick jag dessutom poängtera hur svårt det är att hålla en ny vikt och hur många parametrar som spelar in. Det handlar inte bara om att gå ner i vikt, det handlar ju om fortsättningen också. Jag gick ner, men jag kunde inte hålla vikten, så jag gick upp igen - inte allt, men en del. Så gick jag ner igen... och så höll det på...  Jag kunde inte hålla mina nya vikt förrän jag gjorde en del ingrepp på min kropp och började se min viktresa som en hälsoresa en total livsstilsföränding. Det handlar ju egentligen ganska lite om vikt, utan mer om hälsan och att må så bra som möjligt. För att komma dit krävdes bla att göra en del operativa ingrepp och att utreda min trötthet och värk som sedan till viss del kunde medicineras.

Såna här grejer är viktiga för mej och då ställer jag gärna upp i en artikel eller en tv-grej. Gör det skillnad och hjälper folk på vägen drar jag gärna mitt strå till stacken Jag har ingen aning om hur igenkänd jag är utanför Stockholm, men jag vet att folk känner igen mej här. Det kommer fram folk på Ica och vill prata lite och berätta att de följer mej på instagram. Senast i helgen frågade en tjej om det är jag som är "viktväktarna"... Nu är jag ju inte Viktväktarna, det ska vi vara noga med att poängtera - jag jobbade där i 14 år men slutade för drygt 3 år sedan. Jag tycker att folk borde glömt det... men så är det alltså inte. Det är helt ok för mej, så länge jag och Viktväktarna drar åt samma håll  :-)

Att vara med i tidningen är ett sätt att uppmärksamma resan som kommer sen. Att gå ner i vikt är en sak, att hålla vikten är en helt annan. Vikt är INTE synonymt med hälsa, men har en hel del med saken att göra. Å jag vill bli så hälsosam som möjligt och gärna inspirera andra på vägen. Jag hoppas och tror att jag gör det. Jag började min hälsoresa för 17 år sedan och den kommer aldrig att ta slut, detta gör jag för resten av livet. Har ni läst artikeln får ni gärna säga vad ni tyckte.

Gör en riktigt fin dag!

5 kommentarer:

 1. Vill du köpa en njure eller vill du sälja din njure? Är du
  söker efter ett tillfälle att sälja din njure för pengar på grund av
  ekonomisk avbrott och du vet inte vad du ska göra, kontakta oss då
  idag och vi ska erbjuda dig bra belopp för din njure. Mitt namn är
  Doktor Daniel är en nephrologist i UBTH Medical Center. Vår
  kliniken är specialiserad på njuroperation och vi handlar också om att köpa
  och transplantation av njurar med levande en motsvarande donator.
  Vi finns i Indiska, Turkiet, Nigeria, USA, Malaysia. Om du är
  intresserad av att sälja eller köpa nyre, tveka inte att
  kontakta oss via e-post.

  E-post: DoctorWill48@gmail.com


  Vänliga hälsningar.
  Dr Will.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OPPORTUNITY TO MAKE QUICK MONEY FOR KIDNEY DONORS;

   WE ARE URGENTLY IN NEED OF KIDNEY

   DONORS WITH THE SUM OF

   $290,000.00 USD, CONTACT US NOW ON

   VIA EMAIL FOR MORE

   DETAILS. +905488241881

   blessedkidneycare@gmail.com

   Dr.LUKE PHILIPS OF APPOLO HOSPITAL IN SPECIALIST IN
   ORGAN SURGERY FROM UNITED STATE OF AMERICA, BASE IN
   INDIA.  blessedkidneycare@gmail.com

   Radera
 2. Kära herrn / fru, vi ledningen av Lorena Kidney Foundation Center söker stödberättigade njurdonorer som är villiga att donera / sälja sin njure till summan $ 500,000.00USD, förskottsbetalning $ 250,000.00 USD .. intresserade givare bör kontakta oss via e-post: lorenakidneyclinic@gmail.com
  lorenakidneyclinic@gmail.com

  Väntar på dina svar

  vänliga hälsningar
  Dr Lorena

  SvaraRadera
 3. D0NATE YOUR ONE K1DNEY FOR THE SUM OF 4,00,00,000 INR.. WE ALSO ARE IN NEED OF SPERM DONORS FOR THE SUM Of 85,00,000 INR CONTACT US NOW ON WHATSAPP: +918494956293.. (gabetovera963@gmail.com)

  SvaraRadera
 4. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: (urgentloan22@gmail.com)

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: