söndag 2 juli 2017

Kap Verde om 179 dagar!

Jag älskar att resa och anledningen till att vi inte tar in målare för att måla hela vårt hus är för att spara pengar så vi kan åka iväg i vinter. Frågan var bara var...? Nu har vi bestämt oss!

Kraven för i år var att det skulle vara solsäkert, varmt och fina stränder. Som vanligt så vill jag helst inte ha någon större tidsskillnad och gärna hyfsat kort flygtid. Och gärna en plats som vi inte sett förut förstås. Som nödlösning finns alltid Egypten om man inte hittar något, det funkar alltid  :-)

Så i fredags började vi kolla alla resmål med avresa from jul till och med början av januari. Gambia, Thailand, Kanarieöarna, Egypten... och Kap Verde... hmmm, Kap Verde har vi varit lite nyfikna på och började kika lite närmare. Vi slängde ut en fråga på facebook och fick en del förslag och tips och sov sen på saken. Å idag bokade vi!

Den 28 december åker vi till Kap Verde! Vi kommer att bo på Smartlines Criuola i Santa Maria i en bungalow på stranden. Jag längtar redan! Vi brukar inte välja all-inklusive men efter att fått veta att maten är ganska dyr och att det inte finns så många supermarkets så valde vi det den här gången. Restaurang varje dag är lite för lyxigt för oss, vi lägger hellre pengarna på en ny resa. Så all-inklusive it is och det känns väldigt skönt att inte behöva fundera på att hitta någonstans att handla och laga mat.  I två veckor kommer vi alltså varje morgon att vakna av vågornas brus, vandra barfota på kritvita sandstränder och bara koppla av!

Det kan vara nog så svårt att välja destination, det är ju ganska många parametrar som styr. Och jag vet inte hur ni väljer hotell, men för oss är det några saker som är extra viktiga. Vi vill gärna inte ha barnvänligt... efter alla år ensam med barn så vill jag gärna slippa barnskrik på semestern om det är möjligt. Vi vill gärna ha gym, härliga strandpromenader och en liten bit att gå till centrum så vi måste röra på oss. Fritt Wifi är en fördel eftersom jag kommer att sitta och jobba, men finns det inte så köper vi kontantkort till mobilen. Detta är det vi tittar på och väljer ifrån. Sen är det en fördel om vi får kvällssol på balkongen och bor i utkanten av området, och det brukar lösa sej på plats rätt bra.

Det ska bli så himla skönt! Martin kommer inte vara ledig något i sommar och hösten kan bli ganska rörig, så detta är verkligen något att se fram emot. Så nu vill vi förstås veta om ni varit på Kap Verde och har en massa tips åt oss? Vi vill veta allt! Vi har hört om djuphavsfiske, salta bad och en massa annat. Bring it on!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: