måndag 19 juni 2017

Matsedel v 25

Midsommarveckan är här!

Vid nyår brukar man säga att man ska gå ner si eller så mycket till midsommar. Så nu undrar jag förstås: gjorde ni det? Å hur gick det? De allra flesta sätter upp alldeles för stort mål och kommer inte dit de vill under utsatt tid. Men det betyder inte att man misslyckats! Det betyder bara att man tänkte lite tokigt, så gör om - gör rätt!

Nästa mål brukar vara jul. Så sätt upp ett nytt mål, realistiskt, och fundera på hur ni ska komma närmare ert utsatta mål - än ni gjorde sist. Jag brukar tänkt minus 2 hekto i veckan, allt mer än det är bonus. Sätter man målet lågt, så är ju chansen större att man lyckas och det är ju mycket roligare än tvärtom... eller hur? När man ska sätta ett mål måste man även fundera på hur mycket man har att gå ner, sätta ett rimligt slutmål (inte bmi 20) och vilka utmaningar man har under perioden som tex högtidsdagar, födelsedagar och annat som ofta lockar till både mer mat och kanske en del alkohol. Sånt som helt enkelt sabbar för en. Mina 2 hekto brukar funka även vid såna prövningar.

Jag är strax på väg hem från Serbien efter en helt fantastisk helg med både god mat och dryck. Jag har inte haft någon del i det som varit inbokat och alltså bara fått gilla läget. Ska bli intressant att se vad vågen säger när jag kommer hem. Förra vägningen var ett hyfsat stort minus för att vara mej. Å på fredag firar vi midsommar. Eller firar och firar... vi är hemma och målar hus.. men lite sill och potatis blir det väl ändå till lunch.

Här är veckan matsedel:

Måndag: Tomatsoppa 3 SP för hela grytan
Tisdag: Krabb- och räkgratäng 8 SP
Onsdag: Kyckling med mozzarella fr 6 SP
Torsdag: Nudelwok med kassler fr 21 SP för hela grytan
Fredag: Filégryta med ananas 4 SP plus ris
Lördag: Zucchinipasta med tomatsås 1 SP!
Söndag: Lasagne 9 SP

Midsommarbonus:  Sommarfräsch rabarberfromage 2 SP

HÄR hittar ni lite mer gott och lättfixat till midsommar  :-)

Hoppas ni får en riktigt härlig midsommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: