onsdag 24 maj 2017

Så härligt på Selma City Spa!

Nog för att jag hört om folk som tar en dag mitt i veckan på Spa, men jag har inte riktigt fattat grejen. Att sitta där i badrock, koppla av i trevligt sällskap eller ensam... det kan väl vara skönt... eller? Igår tillbringade jag större delen av dagen på Selma City Spa och nu fattar jag grejen!

Strax innan 11 klev jag och Camilla in genom dörren till Clarion Sign Hotel vid Norra Bantorget. Upp på plan 8 ligger Selma City Spa med utsikt över halva Stockholm. Först fick vi en rundtur och info och sen fick vi tofflor och badrock och gick för att byta om. Eftersom hotellet byggdes utan tanke på Spa så är lokalerna kanske inte ypperliga, men helt ok. Det är ljust och fräsch och personalen är supertrevlig!

Vi bytte om och började med att lägga oss tillrätta i varsin vilstol. Typ en divan som gungar, eller vaggar kanske är mer korrekt. Sååå otroligt skönt och hade vi inte pratat med varandra så hade vi nog somnat. Efter en bra stund i de sköna stolarna tog vi ett dopp i takpoolen. Det var bara 16-17 grader i luften, men över 30 i vattnet. Så länge man höll sej i vattnet var det helt ok, men att gå upp var inte alls lika skönt! Så vi värmde oss i bastun direkt efter. Men att bada med den utsikten var så coolt! Att ligga där i värmen och se tågen komma in till centralen och se folk som passera över bron längre bort var väldigt avkopplande. 

Det var ju tisdag och ganska tidigt på dagen, så vi var i stort sett ensamma. Inte förrän vi satt och åt lunch kom det ett gäng kvinnor och gjorde oss sällskap. Lunchen ja! Vi tog varsin omelett gjord på äggvita och till detta valde jag lax medan Camilla tog kyckling. Vi satt länge och åt och pratade. Camilla och jag har träffats lite här och där under de senaste två åren, men det är inte förrän ganska nyligen som vi verkligen tagit oss tid att lära känna varandra. Det fick vi verkligen tid för här, så värdefullt! Alla har ju sin alldeles unika historia och det sa gudarna veta att både Camilla och jag också har.

Efter lunch la vi oss tillrätta i vilstolarna igen och efter en stund var det dax för ansiktsbehandling för Camilla och massage för mej. Vi gick in i varsitt behandlingsrum och kom nöjda och belåtna ut någon halvtimme senare. Min massage var ljuvlig! Alldeles lagom hårt och massor med upplösta knutor. Jag tror att min massös hette Marika eller något liknande och hon var verkligen så duktig! Jag kände mej totalt avslappnad efter och det enda som egentligen saknade var ett hotellrum och få glida ner i en nybäddad hotellsäng. Då hade alt varit helt perfekt, nu åkte jag hem istället och det var ju nästan lika bra. Camilla var lika nöjd med sin behandling och tyckte också att vi borde haft en hotellövernattning som pricken över i. Jag lyckades nästan släppa tankarna helt på annat och bara vara närvarande här och nu. Sånt är jättesvårt tycker jag!

Det var verkligen så mysigt att fly vardagen en liten stund och bara koppla av. Att verkligen skämma bort sej i gott sällskap och släppa allt. Vardaglyx helt enkelt. Det kändes nästan som att vara på en minisemester. Det är definitivt något jag kommer att göra igen och då hoppas jag att det blir i sällskap av Martin. Han skulle gilla att mysa med mej en hel dag och bli bortskämd. Kanske på bröllopsdagen i juli...

Detta var första gången jag var på dag-spa och jag är så nöjd att det var på Selma City Spa. Hur är det med er? Har ni släppt allt för en dag och myst på Spa? Vilka har ni isf besökt och vilka kan ni rekommenderad?

1 kommentar:

  1. Härligt med SPA. Jag har varit på flera stycken. Hade förmånen att bli bjuden några gånger och sen har jag betalat själv också.
    Jag har prövat både dag SPA och övernattningar. Min längsta vistelse var när jag fyllde jämna år nu härom sistens, då tog vi 2 nätter, mina döttrar och jag.
    Har varit på Selma i Sunne, Arken i Göteborg, Varbergs Kurort, Asia i Varberg och SPA Tylösand.
    Låter mycket, men är under en tidsrymd av 25 år.

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: