tisdag 30 maj 2017

Kan en grej verkligen vara sååå bra?!

När man läser om en produkt som får högsta betyg av alla så blir iaf jag både nyfiken och skeptisk på samma gång. Så är det med Dysons grejer, oavsett produkt så får de toppbetyg och alla är helt lyriska. Så i samarbete med Dyson har jag fått testa både hårfön och en fläkt. Trots samarbetet så säger jag som vanligt vad jag tycker.

I början av året fick jag testa hårfönen som är supersnygg! Liten, lätt och ganska tyst. Själva motorn sitter i handtaget så det finns ingen risk att trassla in håret och den blir heller inte varm. Jag överdriver inte om jag säger att mitt tjocka hår blir torrt på mindre än fem minuter. Jag hade läst att det var så, men trodde förstås inte på det... men så är det! Den är verkligen supereffektiv!

Nu har jag fått testa en fläkt; Dyson Pure Hot + Cool Link. Hem kom en mysko pelare som mer såg ut som en modern högtalare än en fläkt. Inga vassa blad som snurrar som en nyfiken hundnos kan fastna i, det är ett stort plus. Den manövreras antingen med fjärrkontroll eller app i telefonen. Man kan alltså köra igång den när man är iväg, så rummet blir svalt och skönt tills man kommer hem. Så smart!

Vi har vår i sovrummet, ett rum som oftast är supervarmt och vi sover dåligt i under sommaren. Fläkten skulle alltså få visa vad den gick för nu när värmen kom rejält och var ihållande. När vi installerade den (typ satte i kontakten och startade appen) så visade den att luften i sovrummet var riktigt dålig. Så Mr Dyson fick jobba direkt med att rensa luften på dåliga partiklar som bla pollen och damm. Å efter några timmar visade appen "Luftkvalitet: BRA". Jag antar att filtret snart är fullt, för när jag dammsög häromdagen var det knappt något damm alls i sovrummet och i de andra rummen var det en hel del. Så jag hoppas att filtren är hyfsat prisvänliga...

Jag har ju koll på min sömn genom mitt aktivitetsarmband och sedan fläkten kom in i sovrummet har min sömnkvalitet varit mycket bättre. Om det beror på att luften är bättre eller att det är svalare i rummet kan jag förstås inte säga, kanske en kombination, jag är bara nöjd över faktumet eftersom jag sover dåligt. Det ska bli intressant att testa den i höst och vinter när det blir svalare och se om den värmer lika bra som den svalkar.

Så omdömen kan alltså vara positiva och stämma med ens egen uppfattning. Jag ger också Dyson toppbetyg, både för fönen och fläkten. Dyson gör himla bra grejer helt enkelt! Jag kan absolut rekommendera dem, särskilt om du har dålig luft i ett rum - då är fläkten suverän!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: