lördag 20 maj 2017

Du får kanske ett orättvist plus på vågen...

Solen är här! Värmen är här! De flesta av oss lever upp och tycker vädret är härligt. Men det har förstås sina baksidor när det helt plötsligt blir sommar och 25 grader varmt...

Nu ska sommarkläderna fram. Har de krympt? Eller har de kanske blivit för stora efter vinterns viktkamp. Oavsett så kan kläderna vara ett problem så här när sommaren plötsligt ramlar över oss. Jag är en av dem som gått upp lite i vinter och tycker att det mesta stramar och sitter illa. Men, några veckor med bättre koll, tätare pass på gymmet och långa härliga promenader - så ska de nog sitta bra igen.

Värmen bidrar ibland även till oönskade och oförklarliga plus på vågen. Under mina år i kassan på Vitväktarna såg jag många besvikna medlemmar vid vågen på vårens första varma vecka. Det är ju så att man binder vätska när det är varmt och vätska väger som bekant. Man känner på ringar och skor att kroppen svällt, men det brukar rätta till sej om man dricker lite mer.

Ett plus just nu behöver alltså inte bero på att man misskött sej, utan kan förklaras med att det är varmt. Men självklart lockar varma sommarkvällar även till lite mer gott... en glass här, ett glas vin där... grillkvällar med vänner... kollen kanske uteblir lite. Å andra sidan är det härligt att ta långpromenader i solnedgången nu när kvällarna blir längre, så en del kan man ju kompensera med motion.

Med detta inlägg hoppas jag alltså att stilla paniken som uppstår vid ett plötsligt plus på vågen. Värmen är härlig, men kan alltså ställa till det lite för oss som jagar hekton. Men nu har ni iaf en möjlig förklaring och det kommer att rätta till sej.

Ha en fantastiskt försommar!


1 kommentar:

  1. Det lät bra det där! 😄😉
    Jag kan dock inte "skylla" på vätska tyvärr. Onda fötter och opeterad hand med sjukskrivning och mycket soffhäng är min orsak. Men sedan en vecka tillbaka är det hård koll på kaloriintag istället när kropoen måste vila. Men det SKA gå! 👍
    Härlig blogg du har!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: