onsdag 12 april 2017

Snart får jag sooool!!!

Ni vet ju att jag inte är gjord för annat än sol och värme och att jag bor på fel breddgrad. Jag har sett fram emot våren, men blir lika besviken varenda dag när jag vaknar och solen lyser med sin frånvaro. Just nu är det så där riktigt skitjobbigt igen!

Vi drog ner värmen inomhus när värmen steg utomhus, men den har jag fått dra upp igen. Vi har luftvärmepump och det är knepigt att reglera den när det pendlar mellan -5 och +10. Det blir lixom inget bra alls, på morgonen kan vi ha 16 grader inomhus och det är liiiite för kallt för min smak. Så jag tänder ljus, tar på mej både vantar och tofflor och dricker mängder med te. Å vid minsta lilla solstråle sätter jag mej på trappen och lapar sol tillsammans med pälsbollen. Men de där solstrålarna är ju ganska få, så igår gick jag och la mej under täcket med värmedynan igång för att tina upp.

Men nu ska jag faktiskt få sol! Nästa vecka åker jag till Milano och där är det ca 20 grader varmt och sol! Jösses va jag ska njuta!!! Det är iofs bara ett par dagar, men jag lovar att ta vara på varenda solstråle! Sen hinner jag bara vara hemma enågra dagar innan jag åker med Martin till Budapest på arbetsresa. Han ska jobba - det ska inte jag! Eller jo... lite blir det ju ändå... jag har gott om tid och kommer att blogga både från Milano och Budapest. Ni måste ju få vara med!

Å sen dröjer det bara någon vecka innan jag åker till Birmingham! Det kanske inte är så varmt men det ska bli väldigt spännande. Bla ska jag få se en Shakespeareförställning på en anrik gammal teater och besöka ett slott. England kanske inte är så känt för sol och vackert väder, men vi brukar ha tur när vi åker dit. Det är säkert inte värre än här...

Så jag sitter här och huttrar och försöker planera för den närmaste tiden. I två dagar har jag suttit och sprutat ur mej texter till Du i Fokus så det finns förinställt när jag är borta. Jag har gjort matsedlar ända fram till september och ska lägga in så många jag hinner, så slipper jag fixa det sen. Jag röjer, lägger i loppislådor, städar och försöker få nån slags ordning. Medicinen börjar göra nytta och allt känns lite bättre. Hjärnan är inte lika trög, jag orkar mer, hektona trillar av och jag är mycket piggare. Det finns hopp!

Å får jag bara lite sol är jag snart som vanligt igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: