tisdag 21 februari 2017

Make a change!

Igår var det äntligen dax för ännu en inspirationskväll med 4Good. De har blivit tradition att jag möter upp min gamla SO-lärare från högstadiet, Camilla, vi äter och låter oss inspireras tillsammans. Igår var ämnet Make a Change!

Det som lockade mest den här gången var att lyssna på Alice Bah Kunke. Jag träffade Alice första gången 1998 (tror jag), då var jag en av hennes första gäster i programmet som bar hennes namn. Ämnet var Hemmaföräldrar och tillsammans lyckades vi haverera hela TV4´s växel... Efter det har varit haft en sporadisk kontakt, varit på en mängd tillställningar samtidigt - men inte lyckats träffas mer än ett fåtal gånger. Inte igår heller... Nu får vi snart styra upp en fika eller nåt, för det här börjar nästan bli larvigt  :-)

Alice pratade om hennes väg från lilla Horda i Småland till Stockholm och Riksdagen. Precis som jag försöker hon att omge sej med smarta personer, smartare än henne själv. Och precis som jag, så gillar hon nej-sägare. Det är så man utvecklas och lär sej. En nej-sägare behöver ju inte vara negativ, utan bara se saken från ett annat håll som gör att man får tänka till lite. Innan Alice fick barn berättade hon för mej att hon kunde se sej själv som äldre sittandes på landet och dreja krukor. Jag undrar när och om den dagen kommer...

Sanna Bråding var också en av dem som var med igår, hon berättade om sitt liv och sin bok, som nu ska bli föreställning. 16 mars är det premiär på Rival och sen ska hon ut på turné. Jag hoppas kunna gå på publikrepetitionen och lovar att isf berätta allt för er! Hon har haft ett ganska innehållsrikt och kämpigt liv kan man nog säga. Intressant och färgstark person som jag gillar mer och mer.

Viktigaste punkten på hel kvällen var projektet i Indien. Tillsammans ska 4Good samla ihop pengar för att hjälpa kvinnorna i en by i Indien. Vi kan alla vara med och samla genom att swisha till 123 609 76 12. Minsta lilla bidrag hjälper massor! Jag har ju min by i Gambia som jag hjälper, men kommer att swisha iväg en lite slant även till detta. Pengarna är en slags kreditkassa för kvinnorna att låna startkapital ur för att starta projekt som kan ge dem egna pengar och i slutändan ett helt nytt liv. Det kommer även att finnas möjlighet att åka till byn och besöka kvinnorna. Tänk va häftigt! Ha koll på 4Goods sida för all info.

På alla 4Goodkvällar är det mängder med utlottningar. Massor av fina priser lottas ut, det är resor, designprylar, kläder, skönhetsprodukter och en massa annat. Hittills har turen inte varit med mej, men igår vann jag!!! En STOR korg full med grejer från Go Green, tungt som attan var det! Perfekt med en massa bönor, linser och annat som Martin älskar att fylla ut sina sallader med. Den var så välfylld och tung att Martin fick komma och hämta oss  :-)

De här kvällarna är verkligen både informativa och peppande! Det är så mysigt att få en eftermiddag och kväll med Camilla, äta gott och få en massa inspiration från härliga människor. Nu längtar jag redan till nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: