lördag 7 januari 2017

Viktväktare på semester

Många som åker på semester släpper allt och går loss på mat, alkohol och godis. Man har långa, lata dagar i solen och tankarna på motion är långt borta. Vi gör tvärtom!

Det är på semestern vi har extra mycket tid att ta hand om oss och den tiden utnyttjar vi oavsett om vi är hemma eller ute och reser. Men det betyder inte att semestern blir sämre, bara att vägen tillbaka efter semestern blir lite kortare än den annars kunde blivit.

För första gången har vi tagit all-inklusive. För första gången har vi även valt ett hotell med gym. Vi har dessutom använt gymmet! Området vi bor på är dessutom gigantiskt med fanatiska promenadvägar, så dessa har vi också utnyttjat en hel del redan.

All-inklusive behöver ju inte betyda att man går loss på maten och äter allt man kommer över. Det behöver inte heller betyda att man dricker en massa, bara för att det ingår. Inte för oss iallafall. All-inklusive betyder ju faktiskt att där finns mycket att välja på, även bra mat. Massor med grönsaker och frukt! Så för mej har det resulterat i att jag ätit mer grönsaker än hemma. 

Till frukost blir det rostat bröd, ägg och frukt. Till lunch något lättare och grönsaker. Till middag någon gryta och massor med grönsaker. Å visst har jag även smakat på efterättsbuffen! Men jag har haft koll och inte ätit mej proppmätt. Men jag känner inte att jag missat något eller gått hungrig från bordet, jag är mer än nöjd!

Vi brukar börja med att gå runt och se vad som finns. Jag överdriver inte om jag säger att det säkert är 50 rätter att välja på plus en stor efterrättsbuffé. Ett hyfsat utbud alltså... Jag brukar sedan välja den rätt som lockar mest, oavsett hur det är tillagat. Men jag får bara ta en och bara en gång!  Och halva tallriken ska vara med grönsaker. Vi ska vara här i två veckor, så jag kan förmodligen smaka på allt jag är nyfiken på utan att vara tvungen att göra det vid ett och samma tillfälle  :-)

Så var det den där lilla detaljen med gymmet. På vårt hotell finns ett helt ok gym med 2 löpband, 4 motionscyklar, 2 trappmaskiner och 2 stationer med olika tyngdlyftningsgrejer. Allt man behöver alltså. Igår var vi där och testade grejerna. För mej blev det en halvtimmes "fatburn" program på motionscykeln och 20 min "weight loss" på löpbandet och efter det tog vi en promenad runt området. Jätteskönt!

Efter en hel dag på stranden var det faktiskt jätteskönt att röra på sej. Tid finns det massor av innan det ska ätas igen och gymmet ligger bara några steg bort, så det finns lixom inga ursäkter. 

För oss är ledighet och semester ett tillfälle att bry oss extra mycket om vår hälsa och ta hand om oss lite extra. Det är varken jobbigt eller bökigt, det känns bara väldigt bra! Även om vi inte gått ner i vikt när vi kommer hem så kommer vi att må bra i våra kroppar och det är det som är huvudsaken. Vi har både vilat, upplevt, ätit gott, rört på oss och verkligen tagit hand om oss och det känns så bra!

Det är alltså inte särskilt knepigt att vara Viktväktare på semester, inte ens med all-inklusive. Man får bara bestämma sej; ska jag gå ner i vikt, stå till eller får jag tom gå upp lite? Beroende på vad man bestämmer sej för får man ha sina knep. Men att släppa taget helt känns ganska onödigt när man både kan njuta, äta gott och ha en bra semester, samtidigt som man tar hand om sin hälsa. Hela idén med semester är ju att ta hand om sej - eller???

Nu går vi ner på stranden igen. Solen skiner från en klarblå himmel och det är helt ljuvligt! Ha en bra dag alla ni som pulsar runt i snön där hemma. Det har tydligen kommit en del... vill ni se sol och palmer så kolla in mitt instagram @marlenerinda  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: