onsdag 4 januari 2017

Vi är inte rädda!

Hurghada mars 2001
Just precis nu är vi på väg till Egypten! Planet lyfter kl 9 och ungefär 5 timmar senare är vi framme. Så vid 15-16-tiden (er tid) är vi installerade på hotellet och redo att njuta av värmen en liten stund innan solen går ner.

Nästan varenda en som frågat var vi ska åka har sagt samma sak när vi svarat Egypten "Usch då! Att ni vågar". Det är inte många som uppriktigt intresserat frågat hur läget är där och om det är riskfritt att åka. I princip alla har sagt något negativt direkt. Har det inte varit om oroligheterna i Kairo så har det varit om obehagliga araber...När man poängterar att det är oroligheter överallt i världen just nu, till och med i vår skyddade de av världen har de bara hummat till svar.

Sanningen är att det är oroligt i Kairo, så är det! Men det håller sej där! Vi ska till södra delen av landet, typ 100 mil från Kairo, där det är helt lugnt och man inte märker något alls av det som händer norröver. Det är precis samma läge som när vi var på Sri Lanka och Tamilska Tigrarna ägde hela norra delen av ön, men det märktes inte där turisterna var. Eller som delar av Bangkok som varit oroligt i många år.

Det händer saker i hela världen! Det smäller i Bangkok, Frankrike, Istanbul och Tyskland. Det har väl nästan hänt mer här åt vårt håll, än de gjort i Egypten på senaste tiden... Ändå säger ingen "Å, ska ni åka till Tyskland, är ni inte rädda"? Sanningen är den att det händer saker överallt och ska vi gå runt och vara rädda för saker som kanske kan hända, då kommer ingen våga göra något alls eller resa någonstans. Förmodligen planerare någon ett terrordåd i Stockholm, men den tanken är väl för skrämmande att ens tänka...

Hatchepseuts dödstempel
Vad händer om vi blir så rädda att vi inte vågar resa längre? Kommer inte toleransen och förståelsen mot varandra och andra länder att bli ännu sämre då? Resandet får verkligen inte stoppas pga rädsla, då har ju terrorn vunnit! Så ja, vi ska åka till Egypten och vi är faktiskt inte det minsta rädda! Vi litar på att UD talar om för oss vart det är säkert resp osäkert och att våra resebyråer följer deras råd. Vi kommer att hålla oss söderut, det blir utflykter till Luxor och Aswan - inte norrut till Kairo.

Det är så tråkigt att få negativa kommentarer när vi ska åka till ett av våra favoritländer. Fråga gärna av genuint intresse och omtanke, men säg inget negativt om vår resa när ni egentligen inte vet särskilt mycket. Terrorns fula tryne har visat sej på de lugnaste platserna, det kan visa sej igen i Egypten eller kanske i Stockholm... man vet inte! Bara terroristerna vet!

Vi ser fram emot vår resa och att få återse fina Egypten. Vi kommer att njuta av solen, värmen, den goda maten, miljön och den fantastiska kulturen. För nästan inga pengar alls... 6500 för två veckor med all-inklusive. Vi åker med Ving och har redan haft kontakt med guiderna i Marsa Alam, allt är lugnt och de ser fram emot att vi kommer. Följ oss på Instagram @marlenerinda så kan ni se hur läget är i Egypten just nu. Jag lovar mängder med bilder från spännande platser!

4 kommentarer:

 1. Trevlig resa! Med många upplevelser!

  SvaraRadera
 2. Fast kanske handlar kritiken inte endast om säkerheten i landet ni ska åka till utan om att det är en diktatur ni ska turista i?

  SvaraRadera
 3. Ha det så härligt och njut

  SvaraRadera
 4. Ha det så härligt och njut

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: