onsdag 28 december 2016

Blir hotad varje år, men ger mej inte!

Så var det dax igen, årstiden för fyrverkerier och smällare. Ja, här i Tumba är det faktiskt en hel
årstid! Smällande börjar i början av december och slutar i slutet av januari. Två månader skjuts det dygnet runt där vi bor och vi är många som tröttnat!

Jag kämpar med frågan hela året, men vid den här tiden på året blir den extra aktuell och då försöker jag vara ännu mer aktiv i olika medier. Många tänker på alla djur som blir skrämda, det gör jag med - men jag tänker även på vår miljö. Pyrotekniken släpper ut en mängd miljögifter och avfall som förstör för oss, våra barn, djur, natur och vår framtid. Har man ingen empati för djuren kanske man iaf kan tänka på sin miljö som vi alla är beroende av.

Då tänker jag särskilt på våra politiker. Var är Miljöpartiet? De borde vara riktigt förbannade och kräva förbud så snabbt det bara går. De hör man ju på namnet att det värnar om vår miljö, eller... Å Centern, var är de? De värnar ju om landsbygden, våra bönder och djuren säger de... borde inte Miljöpartiet och Centern stå överst på barrikaderna och skrika sej hesa. Tillsammans med olika naturskyddsföreningar och världshälsoorganisationer. Var är alla som säger sej värna om vår miljö?

Jag försöker som sagt att engagera mej i frågan året om, men självklart är den extra aktuell runt nyår. Å det slår aldrig fel. Varje år får jag något nytt hot eller påhopp, av mer eller mindre allvarlig karaktär. I andra frågor har jag fått dödshot, däcken sönderskurna och lite annat smått och gott. Vissa frågor är känsligare än andra kan man väl säga. Fyrverkerifrågan är en sån... folk blir som galna bara man nämner det. Fast jag är egentligen inte emot fyrverkerier som företeelse. Det jag är mest emot är att skitungar skjuter mot folk och gör det helt öppet två månader om året.

Här i Tumba går folk omvägar för att slippa de värsta områdena och slippa bli beskjutna. Skulle man bara skjuta runt tolvslaget på nyår hade det inte varit något större problem! Handlarna säger att de kolla id och bara säljer till vuxna, men det vet vi alla att det inte är sant. Dessutom kan man köpa på nätet utan någon koll alls. Även om det känns onödigt så verkar det som ett totalförbud är enda sättet att slippa bli beskjuten, skydda våra djur och rädda vår natur. Jag önskar dock att det fanns ett annat sätt.

Tills någon kommer på något bättre vägrar hunden att gå ut och jag tar omvägar hem.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig ! Avskaffa och bojkotta alla fyrverkerier nu och för alltid !

  SvaraRadera
 2. Här i Södertälje pågår det från oktober till januari HATAR det ������

  SvaraRadera
 3. Håller med dig. Avskaffa och bojkotta moget!

  SvaraRadera
 4. Gör som över 11 000 andra - gå med i SMÄLLARUPPRORET! https://www.facebook.com/groups/5649757225/

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: