onsdag 15 juni 2016

Teaterspöken och platsen för vigseln

För ett par veckor sedan var jag inbjuden till Drottningholm för att fira att Slottsteatern där fyller 250 år. Som sällskap bjöd jag i min tur med mej Susanne som jag vet gillar den här sortens utflykter. När jag vaknade och såg solen skina från en klarblå himmel kände jag att dagen skulle bli riktigt härlig!

Vi möttes upp på Stadshuskajen för att åka båt till Drottningholm. Samma tur som vi kommer att åka under vigseln, men med en annan båt. På vägen dit fick vi en god lunch, eller ja... 10 av oss fick mat direkt... vi andra fick vänta en bra stund och fick sedan kasta i oss maten för att hinna äta upp innan vi skulle gå i land. Gott var det iaf, även om det blev lite stressigt.

När vi kom fram till Teatern tog teaterchefen emot oss och berättade om teaterns historia och jubileumsåret. Har man möjlighet ska man absolut passa på att åka dit i sommar, det händer massor där! Vi fick se ett stycke ur jubileumsföreställningen Rokokomaskineriet som var helt fantastisk! Tyvärr går den bara vid 9 tillfällen, så skynda om ni ska hinna med de tre tillfällen som är kvar!

Vi fick smaka en jättegod tårta som avnjöts tillsammans med ensemblen. Jag och Susanne fick sällskap av Loa Falkman som verkade trivas rätt bra i vårt sällskap. Vi började också prata med ett par killar som jag sett i vimlet då och då, de driver Dorian magazine och är supermysiga!

Efter tårtan och bubblet fick vi rundvisning av hela teatern, både under och över. Susanne är så himla rolig att gå med, för hon utforskar varenda lite grej väldigt grundligt. Att fota någon som står upp och ner i en teatermodell eller för att fota insidan på en cembalo är skitkul! Så medan vi lyssnade och tittade tog jag en massa roliga bilder av Susanne i konstiga vinklar och teatern i alla vinklar! Vi fick bekanta oss med historien, miljön, teaterspöken och vanliga spöken. Jag som älskar att gå bakom scen på gamla teatrar där golven knarrar inbjudande hamnade i paradiset förstås.

Sen hann vi inte mycket mer innan båten skulle ta oss tillbaka igen. Den här gången satte vi oss tillsammans med killarna och delade på en flaska rosé och hade jättetrevligt! Det här var nog årets mysigaste pressträff, iaf den vackraste! Miljön på Drottningholm är magisk med sin vackra park och den lilla men otroligt charmiga teatern. Jag kan inte nog uppmana er att åka dit! Å ta gärna båten dit!

Det är som sagt den turen vi ska åka när vi gifter oss, därför väntade jag in "vår" båt när vi kom tillbaka. Eftersom den kom tillbaka från sista turen på dagen fanns det lite tid att prata med personalen ombord och ta lite bilder. Så nu har jag kollat in var vi ska stå om inte vädret tillåter att vi är ute under själva vigseln, annars blir det där man kliver på båten i fören. Visst är båten fin?!

Jag gillar vatten och båtar och att då säga ja till mannen man tänker spendera resten av sitt liv med på en båt med utsikt över ett slott som Drottningholm är ju inte helt fel. Det kommer att bli helt magiskt!


1 kommentar:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: