onsdag 22 juni 2016

Paradiset

Vi är på Öland, det ena av mina två paradis, och sommaren kan börja.

De senaste 2-3 dagarna har jag farit runt som ett skållat troll hemma. Jag har städa, klippt gräs, klippt hunden, packa, fixat och skrivit texter så det glött om fingrarna. Å igår när Martin kom hem från jobbet drog vi äntligen iväg.

Vi trodde vi var smarta som åkte mitt i veckan och tidigt på eftermiddagen. Vi hade inte räknat med att Vägverket skulle ha massor med vägarbeten på vägen och att det redan vid Gnesta skulle ta tvärstopp. 45 minuter i kö innan det släppte och det var bara första stoppet... sen hittade vi ett par till. Så de vanliga 5,5 timmarna blev drygt 7...

Men vi tog det med jämnmod och stannade för att bada hunden, testa korv - och smörgåsmenyn på OK/Q8 och fotade Ölandsbron och Borgholms slottsruin. Så även om det tog tid hade vi en ganska mysig tur ner. Men det var väldigt skönt att komma fram!

Ja, jag berättar att vi är bortresta - men huset hemma står under bevakning både av larmbolag, ilskna grannar och husvakter. Så tänk inte ens tanken!!!

Första morgonen är alltid den bästa när man åker iväg. Då vet man att en massa lediga dagar ligger framför en och man gör precis vad man vill i den takt man vill. Frukosten intogs i solen tillsammans med en mycket nöjd hund, medan Martin var ute och sprang. Nu medan han duschar och äter frukost sitter jag och jobbar lite.

Morgonpromenaden fryser nog inne, det blir för varmt för Baileys att gå ut efter lunch. Så det får vänta tills ikväll tror jag. Kanske blir det en tur till stranden... det blir lite som det blir. Ni som följer mej på instagram ser vad som händer  :-)

Imorrn kommer barnen och deras flickvänner, då blir huset fullt några dagar och Baileys kommer vara lycklig. På söndag åker alla till sitt och vi är ensamma kvar ett par dagar. Mitt paradis. Jag har två; det ena är Öland - det andra är Gambia. Två totalt olika platser, men ändå med ganska många likheter. Små ställen där alla känner alla och nästan alla är släkt... typ...

Tyvärr blir det bara den här veckan i år, vi ska ju göra en massa kul lixom, och det känns faktiskt  helt ok. Jag har ju faktiskt fått båda mina paradis inom ett halvår! Gambia i januari och Öland i juni, snacka om lyckligt lottad! Midsommar med barnen å sedan en medelhavskryssning som grädde på moset. Det är definitivt inte synd om mej!

Vad gör ni på midsommar och hur ser resten av sommarplanerna ut?

1 kommentar:

  1. Jag läste nånstans, just detta, vad gör du/ni på Midsommar, efteråt - vad gjorde ni?
    Jag svarar ärligt. Jag är själv och gör så gott jag kan. Och mår bra.
    Kram ♥

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: