fredag 27 maj 2016

Värdelöst träningspass - men inte bortkastat ändå!

Just nu är jag inne i en period när jag inte alls har lust att träna. Det är jobbigt att ta sej dit, jobbigt att vara där, resultaten blir dåliga och det är tom jobbigt att duscha efteråt... Ja ni hör ju! Jag låter som en tonåring som måste hjälpa till hemma, allt är jobbigt!

När jag har såna perioder (det har vi alla) så tillåter jag mej inte längre att göra som hjärnan säger. Istället tänker jag på Hristos som vann Biggest Loser för något år sedan. Hans mantra är "Fucking gör det bara!" Någon annan har sagt "Man ångrar aldrig ett träningspass" och Paolo Roberto säger "Även om det är lite och långsamt så är det längre och snabbare än den som sitter kvar i soffan". Alla de här tre har blivit mina egna mantran som jag intalar mej själv när det är riktigt jobbigt att göra något. Det funkar tom på städning  :-)

Jag tror nämligen inte på ordet motivation. Motivation är enligt mej något som sitter i min egen skalle och drar ner mej i skiten och gamla beteenden. Jag behövde ingen motivation för att lära mej gå, prata, cykla osv - jag gjorde det bara! När man var liten gjorde man det bara, ingen snackade något om motivation då. När man blir äldre måste saker vara intressant eller roliga för att man ska orka göra dem, varken viktnedgång eller träning är särskilt roligt om man ska vara helt ärlig. Resultatet är roligt, inte vägen dit... tyvärr! Men att skylla på motivation är att göra det lite enkelt för sej.

Ibland får man helt enkelt göra saker ändå! Jag avskyr att laga mat och inte är det så jäkla kul att dammsuga, men jag gör det ändå! Å när jag tänker så så inser jag att motivation bara är ett hjärnspöke som finns hos oss lata människor och som sabba massor för oss! Glöm allt vad motivation heter och tänk på mina tre mantran istället och tänk också på att ni lärde er gå utan motivation. Det gick ju inte på en kvart det heller och hur jäkla roligt är det att ramla hela tiden? Men vi fortsatte och till slut kunde vi! Inte ett ord snackades om motivation...

Så glöm det ordet! Stoppa det nånstans där solen inte lyser och boosta er med bra mantran istället. Hade jag inte lyssnat på Hristos idag utan på mej själv så hade jag legat kvar i soffan och då hade jag definitivt inte mått bättre än jag gör nu. 257 brända kalorier senare och ett skitdåligt träningspass på Curves, men jag gjorde det! Det var jättejobbigt och skittråkig, sämsta passet på evigheter, men jag gjorde det! Ångrar jag mej för att jag inte låg kvar i soffan? Inte ett dugg! Jag fucking gjorde det bara!

Så här kan man tänka oavsett om det handlar om viktminskning, träning, gräsklippning, långpromenad, städning eller vad som helst. Det kanske inte är särskilt roligt just idag eller just den här perioden, men då är det så! Fucking gör det bara! Du kommer inte ångra dej!

1 kommentar:

  1. Bra att du fucking bara gjorde det!! Hittade hit via Gerd och har kollat runt lite, låter intressant med Du i fokus. Ska kolla in sidan när tillfälle ges men nu är det dax att åka till jobb.
    Önskar dig en fin lördag!

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: