tisdag 24 maj 2016

Bästa presenten till Mamma!

Som ni vet så finns mitt hjärta i Afrika, jag lämnade det där på 90-talet. Jag hade drömt om att få åka till Afrika och 1/11 1990 blev drömmen verklighet. När jag såg Saharaöknen gå över i mangroveträsk överväldigades jag av enorma känslor. Jag var på väg hem! Inte kunde jag väl då drömma om att jag faktiskt skulle bo där...

26 år senare är intresset och engagemanget ännu större. Särskilt för Gambia förstås, men även för allt annat som händer på den stora elefantörat till kontinent. Någon jag skrivit mycket om är Denis Mukwege, läkaren som startat och driver Panzisjukhuet. Sjukhuset i Kongo som hjälper våldtagna och misshandlade kvinnor. Mukwege är nog moderna tiderns största hjälte och jag hoppas han får Fredspriset!

Han lagar trasiga underliv på kvinnor i alla åldrar, den mista bara något år... På Panzi kan man även föda sitt barn, men det kostar ca 150 kr vilket är en stor kostnad för den som inga pengar har. Barn föder man förstås hur fattig man än är, men i Kongo kan det vara förenat med livsfara. Därför kan du göra en stor insats för de fattigaste kvinnorna! Du kan nämligen köpa en förlossning och hjälp ett barn att komma till världen med läkare som står vid mammans sida under hela förlossningen. Barnet blir även kontrollerat och mamman får hjälp med eftervård. Snacka om att enkelt rädda två liv!Den som kan se den här filmsnutten utan att beröras räcker upp en hand... ALLA kvinnor, oavsett land, ålder eller religion, vill föda sina barn tryggt och få hjälp om det händer barnet något. ALLA mammor vill sina barns bästa! Så är det bara! Ingen kan säga emot detta faktum!

Genom Läkarmissionen kan du via sms köpa en förlossning för 150 kr. Det är betydligt mera värt än den där blombuketten eller chokladasken som man vanligtvis köper. Vill man ge bort något mer fysiskt och skyndar sej kan man köpa Emma Israelssons halsband "To Congo with Love". Ett vackert smycke som räddar liv!

Tror ni inte att mamma skulle uppskatta att ge en kvinna och hennes barn en säker förlossning mer än en blomkvast? Tänk med hjärtat i år och rädda liv!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: