tisdag 26 april 2016

Svårt med kläder

När man är kort och dessutom kurvig är det ganska svårt att hitta kläder tycker jag. Visst finns det kläder, men det mesta är för långt eller för dyrt. Jag är 156 cm lång och drar 38 runt rumpan. Att hitta byxor som passar direkt är nästan omöjligt. Nu är det iofs lite lättare när det är modernt med 7/8-delsbyxor, de passar nämligen perfekt  :-)

För något år sedan var jag på pressvisning och hittade Klingel (då hette de Wenz) och hade lyckan att vinna ett presentkort. Jag behövde en vinterjacka och hittade en tjock, härlig jacka som har hållit mej varm två vintrar nu. Den står emot precis allt och jag som är så otroligt frusen är väldigt glad i min fina jacka. Den ska nog gå precis nedanför rumpan på normallånga, men går ner till låren på mej vilket är perfekt när det är kallt!

Samtidigt som jag fick hem jackan chansade jag även på ett par jeans. Å tänk att de passade perfekt! Å de var inte ens 7/8-dels... Klingel har faktiskt byxor för korta personer! Jag var alltså väldigt nöjd med mitt första köp och nu har jag fått hem en kort festjacka och en längre rosa vårjacka.

Grejen med Klingel är att de har kvinnliga plagg, med lite finess. Min svarta jacka har en guldkedja längs hela kanten, jätteläckert och drar blickarna till sej. Den har dessutom trekvartsärm och blir inte ens för lång i ärmarna!

Jag har alltså hittat ett ställe där man tar hänsyn till mina centimetrar eller kanske avsaknaden av centimetrar. På Klingel hittar jag kläder som passar mej utan att lägga upp eller vika upp. Så om du lixom jag är lite kort i rocken och har svårt att hitta kläder, ta en titt själv! Du kanske också hittar något för dej!

Vi smurfar måste hålla ihop och tipsa varandra när vi hittar något bra  :-)


6 kommentarer:

 1. Superjackor! Särskilt den första, svarta.
  Du är SÅ snygg i den!

  Jag är 1.57 (har varit 1.65, men pga min scolios krympt så illa). Men jag vill prova och har en bra Eva på Lauras här i stan, hon ser min "rygg".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar den svarta jackan skarpt! Tänk om jag krympt lika mycket, då finns ju inget kvar!!!

   Radera
 2. Hej. Vilket snygg jacka. jag letar själv efter en vår jacka/kappa. Tyvärr har jag inte hittat någon än �� Kram

  SvaraRadera
 3. vi smurfar, hahah. Du är ju helt underbar. Själv är jag 162cm lång. Inte alltid lätt. Hm funkar bra för mig.
  Ska bli roligt att träffa dig en dag, ska du veta. Gillar din stail.
  kramisen

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: