fredag 15 april 2016

Dröm eller mardröm?

Jag älskar lakrits, men har ju ett vikt mål till bröllopet, så godis får egentligen inte plats i mitt liv just nu. Ändå kunde jag inte låta bli att tävla om en korg med lakrits på Lakritsens Dag i tisdags och självklart vann jag. På bilden såg man inte hur stor korgen var, så när jag hämtade den fick jag en liten överraskning... den var rätt stor...

En stor korg full med lakrits av olika slag är en våt dröm för en lakritsälskare som mej, men det är samtidigt en mardröm för den Viktväktare jag är. Jag ska dessutom hålla mej ifrån snabba kolhydrater så mycket det går under den här fettsprängningsbehandling som jag just nu håller på med. Inte lätt!!!

Här står alltså en gigantisk korg med lakrits i mitt vardagsrum som jag egentligen borde gömma undan. Eller också borde jag äta upp det direkt så det är borta. Alternativet är att äta lite varje helg... tyvärr funkar inte det för mej när godsakerna finns i närheten. Godis ska ätas, gärna mycket och NU! Jag kan inte ha det hemma helt enkelt och det vet jag. Därför brukar jag köpa åtta bitar varje fredag. Åtta bitar av mitt favoritgodis och det brukar räcka. Nu har jag betydligt mer än åtta bitar hemma...

Jag är rädd för att det kommer att bli ett moffande utan dess like i helgen. Då få det väl bli så då. Sen är det slut och jag kan återgå till mina normala vanor. Tills nästa helg, då är det lakritsfestival... och jag ska förstås dit. Jag både vill och måste, har tävlat ut biljetter dit ju!!! Vill du gå så finns en tävling på instagram och en på facebook, båda för Du i Fokus (inte mitt privata instagram alltså). Så min lakritsbubbla är alltså inte över iom att lakritsen här hemma är slut, den fortsätter med både pressvisning och Lakritsfestival nästa vecka.

Så här är det för mej! Jag går "all-in" och så händer det nåt. Jag vet att det brukar vara så och tar det inte allt för allvarligt. Därför har jag tränat extra hårt och tagit extra långa promenader under veckan, som lite kompensation. Herre Gud! Världen går inte under för att vågen står still ytterligare en vecka eller visar lite plus igen. Det ordnar sej när godiset är uppätet  :-)

Man har bara ett liv och då gäller det att leva! Jag vet hur snabbt det kan vara slut... jag har en normalvikt fortfarande, även om det är på håret. Ett par veckor har vågen gått åt fel håll och det gör den kanske ett par veckor till. Jag får väl träna lite mer och lite hårdare för att hålla bort det värsta och sedan sköta maten så gott det går. Om ett par veckor är allt lugnare och då tar jag tag i maten på riktigt igen. Solen gör sitt till mitt välmående och livet blir lättare.

Man kan inte vara för hård mot sej själv! Jag kan inte leva ett liv med pekpinnar varenda minut, då blir det inget roligt liv. 48 veckor om året sköter jag mej, det har funkat hittills. April var en dikesskörning, då får väl maj bli bättre. Ingen ide att straffa sej eller gräma sej, det blir inget bättre av. Man får göra så gott man kan helt enkelt.

Dröm eller mardröm? Vad hade du gjort om du vunnit en hel korg av ditt favoritgodis?


6 kommentarer:

 1. Är så ledsen över att jag missar lakritsfestivalen iår, sambon jobbar och jag åker inte dit själv med smurf och barnvagn och trängs :P

  Hade jag vunnit en sådan där korg så hade sambon lugnt ätit upp det. Frågan är om jag skulle ens hinna smaka :D

  SvaraRadera
 2. Lakris älskar jag men det är inte bra för mitt hjärta så om jag vunnit den korgen så har någon annan fått glädjen av att äta upp innehållet.
  Men annat godis. Jag säger som du, finns det godis hemma så har jag svårt för att låta bli att äta av det. Jag har bra karaktär annars, men godissug, nej det är för mig svårt att motstå.
  Jag tycker att du är så duktig som kämpar och kämpar.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kämpar på både med att äta upp den och tränar som en tok för att det inte ska lämna spår :-)

   Radera
 3. Du är så duktig, Marlene, och du är så ung och har en bra förbränning, så det där fixar du lätt.
  Om jag hade vunnit godis, så hade jag gett bort alltihop till mina barn.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men nu är det ju inte så... min förbränning är inget vidare pga sköldkörteln. Så vi får väl se vad vågen säger...

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: