söndag 28 februari 2016

Resultatet av senast operationen

Förändringar är ofta svåra att se själv. Då är det bra med bilder!

Jag kommer förstås ihåg hur ont det gjorde att springa och hur jag nästan kräktes när jag gjorde yoga. Allt pga mina stora bröst. Men hur stora de faktiskt var har jag förträngt och inte förrän jag ser bilder inser jag skillnaden mot idag. 

Ingreppet jag gjorde för en månad sedan har jag funderat lite över. Var det verkligen nödvändigt? Så idag tog jag nya bilder och visst var det nödvändigt! Den bröstvävnad som var kvar efter operationen låg i kläm och den är borta nu. Nu har jag två bröst, inget extra vid sidan om.

Visst är det lite krångel och ofta en lång väg att gå för att få hjälp med sina problem. Men ofta är det värt jobbet för att få problemen fixade. Det tog många år att våga be om remiss, några år att uppfylla kriterierna, ett år från bedömning till operation och nu ytterliga 18 månader till innan ärren kunde fixas. Men jag är så nöjd!

Jag har aldrig brytt mej om hur ärren skulle bli eller hur mycket de skulle synas. Det enda som var viktigt var att brösten blev mindre och att jag skulle kunna röra mej som jag ville, sova bättre och blir av med värk. Jag är jättenöjd över hur bra allt läkt och hur fina ärren är, men hade faktiskt varit helt ok om ärren synts också. Det var inte ärren som var viktiga, det var storleken!

Så var inte rädd för den långa vägen och krånglet. Det kan vara något av det bästa du gjort!


3 kommentarer:

 1. Tack vare dig och din berättelse insåg jag att kanske kanske jag kvalar in. Kanske jag inte behöver ha det så här.

  Beställde tid på min HC och läkaren bedömde att jag var ämne för remiss. Remissen godtogs och nu har jag tid för bedömning den 16 mars på hud och plastik.
  Jag behöver, som du, bli av med den mängd som hindrar mig att vara så aktiv jag egentligen är. Jag vill inte vid 45 års ålder behöva acceptera att jag inte kan göra tuffare träning, att axlarna kupar framåt, att BH: n är för hård, blir röd av den och att det gör ont på kvällarna, för jag har haft den en hel dag.
  Jag hoppas innerligt att de som accepterade remissen kommer att bedöma mig som hjälpt av en förminskning!!

  Varm Kram och vad fin din korrigering blev!
  / Katta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar dej ett stort lycka till och hoppas av hela mitt hjärta att du blir godkänd och får chansen till ett helt nytt, aktivt, liv. berätta gärna hur det gick :-)

   Radera
 2. Hej igen Marlene!
  Det gick jättebra!! Jag uppfyllde kriterierna även av kirurgen och imorgon fm blir det en vecka sedan jag opererade bort en försvarlig mängd volym!!
  Det känns helt fantastiskt! Trots att jag fortfarande har ont i såren, så Känner jag hur mycket rörligare jag "är"/kommer att bli så fort jag läkt ihop!
  Som bonus blev de jättesnygga också och jag ser redan nu att jag inte kommer tycka att ärren är störande. Jag kommer kunna röra mig!! Hoppa, boxersizea, rida och vad jag nu mer kommer på, som mina tidigare stora boobiesar har hindrat mig från!
  Än så länge promenerar jag "bara" för läkning, men "Vänta bara resten av mitt liv!!" Så känns det! :D
  Jag är dig evigt tacksam för den AHA jag fick av din blogg, som gav mig modet att ta första steget!
  Kramar i vackra våren och hoppas du har det härligt!
  <3

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: