onsdag 10 februari 2016

Ensam...

Martins första två veckor på jobbet har gett mej en hel del egentid. Först var det personalfest och nu är han på "konferens" i fem dagar. Vissa börjar vältajmat kan man väl säga  :-)

För min del är enda skillnaden att jag är ensam lite mer, typ kvälls- och nattetid. Det gör mej faktiskt inte särskilt mycket, inte just nu iaf. Det ska bli ganska skönt att pyssla runt här hemma på egen hand komma ikapp med en massa grejer, lägga mej hyfsat tidigt och bara vara. Jag gillar att vara ensam och trivs i mitt eget sällskap numera. Så jag har en massa planer för de här dagarna!

Morgonen började tidigt, med puss hejdå innan Martin åkte till jobbet och jag själv skulle på pressfrukost. För honom är det första gången han åker iväg på det här sättet. Förut har det varit ett par dagar med Viktväktarna, han och sisådär 40 kvinnor. Den här gången är det 22 grabbar och 3 tjejer som ska dela två stugor i Sälen. På vägen upp stannade de och tankade... på systemet... ni fattar varför jag skriver konferens inom kråksparkar va?

Jag kom hem vid 10.30, då spöregnade det och var inte aktuellt att gå med hunden. Innan jag åkte iväg hade jag kört igång en disk- och en tvättmaskin, dessa började jag med att tömma när jag kom hem. Sen fortsatte jag med at städa tvättstugan grundligt, lyfte på allt och torkade av. Samma sak i köket, där passade jag på att möblera om lite också. Har inte gillat att det är så trångt på bänkarna runt spisen, så nu ska jag testa att ha grejerna på ett annat sätt. Martin är meddelad, han får bara gilla läget - jag får göra som jag vill  :-)

Hittills har jag kört tre maskiner tvätt, en med nästan bara skjortor och två med filtar, mattor och sånt lite större. Jag har skrubbat golvet på lilla toan med en blandning av vinäger, bakpulver och salt för att få bort småpojksdoften av urin som suttit där alldeles för länge. Vet inte om det funkade, man skulle nog stängt av värmegolvet först... jaja, funkar det så funkar det, annars är det bara att göra om. Nu är det iaf skrubbat och renare än på länge och doftar iaf vinäger.

När det slutade regna vid 17-tiden gick vi en promenad och som sista större grej idag har jag dammsugit hela huset. Jag är långt ifrån färdig med städandet, men tar lite i taget. Jag plockar lite här och lite där och nu börjar det faktiskt bli mer ordning än på länge. Har det inte legat pressmaterial i hela vardagsrummet, så har det varit grejer som ska till Gambia eller goodiebags som inte är urplockade. Nu finns det iofs en hel del pressmaterial, men inte i hela vardagsrummet. Tanken är att jag ska försöka skriva om en hel del under de här dagarna, så jag kan slänga det mesta på söndag när jag ska till sopen.

Jag har stora planer för mina gräsänkedagar! Jag ska alltså städa grundligt så mycket jag hinner. Tvätta allt som ligger i smutstvätten och vika det. Ta hand om pressmaterialet och skriva mängder med texter. Göra fotoböcker x 5 från Gambia. Äta bra mat och ta hand om Baileys. Läsa ikapp och sova snarkfritt hela nätterna. På söndag när Martin kommer hem borde jag alltså vara både utvilad och nöjd med allt jag hunnit.

Ska vi slå vad om att jag bara kommer att hinna hälften...

3 kommentarer:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: